U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions al zeker van zilver bij FIBA 3x3 World Cup

Terug naar overzicht

Orange Lions al zeker van zilver bij FIBA 3x3 World Cup

12 juni 2018 11:54:28

De Orange Lions gaan voor de tweede keer op rij voor het goud spelen bij de FIBA 3x3 World Cup. De Nederlandse basketballers waren vandaag in de tweede halve finale in Manilla met 21-16 te sterk voor Slovenië. De WK-finale, die om 15.00 uur Nederlansse tijd wordt gespeeld, wordt een herhaling van die van 2017. Opnieuw treffen Servië, dat in de eerste halve finale met 21-19 van Polen won, en Nederland elkaar. Vorig jaar wonnen de Serviërs en was het zilver voor de Orange Lions.

Tegen het als tweede geplaatste Slovenië had Nederland het aanvankelijk moeilijk. Via de potige Anze Srebovt, nummer acht op de World Ranking, en al even stevig gebouwde Gasper Ovnik kwamen de Slovenen makkelijk aan hun scores inside. Bovendien stond Nederland al na na ruim twee minuten spelen op vijf persoonlijke fouten. Ovnik zorgde met de 9-5 voor het eerste gat van vier punten, maar Aron Royé bracht met een score en twee assists op Jesper Jobse Nederland bij 11-11 weer langszij. Diezelfde combinatie leidde bij 13-12 tot de eerste Nederlandse voorsprong.

Door een tweepunter van Jobse, een floater van Dimeo van der Horst en weer een score van Jobse kwamen de Orange Lions zelfs met 17-13 voor. Ovnik spartelde met twee rake vrije worpen en een score inside nog tegen (18-16), maar een drive van Royé, gevolgd door een tweepunter van Van der Horst bracht de marge weer op vier (20-16), waarna Royé voor het winnende jumpshot tekende.

Opnieuw dus minimaal zilver en opnieuw een finaleplek voor Nederland, dat vooraf als achtste was geplaatst en in Jobse (37ste) z'n hoogt geplaatste speler op de wereldranglijst heeft. Vorig jaar in Nantes werd het in de finale 21-18 voor Servië.

Alle wedstrijden van het WK 3x3 zijn live te volgen via de livestream van FIBA3x3. 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF