U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Rolstoelbasketballers vier maal te sterk voor Israël in oefencampagne

Terug naar overzicht

Rolstoelbasketballers vier maal te sterk voor Israël in oefencampagne

13 juni 2018 17:36:00

De Orange Lions hebben in voorbereiding op het WK rolstoelbasketbal  in augustus in Duitsland afgelopen weekeinde vier keer tegen Israël geoefend en vier keer gewonnen. De trainingsstage was de eerste van een reeks oefenwedstrijden in de aanloop naar het WK. Israël heeft dit jaar geen toernooi om voor te spelen, maar kwamen, evenals vorig jaar, naar het Olympisch trainingscentrum Papendal in Arnhem om Nederland te sparren.

Alles staat nu voor de Orange Lions in het teken van het Wereldkampioenschap in Hamburg. Na de vierde plaats op het EK vorig jaar mag Nederland zich in augustus gaan meten met de top van de wereld. Bondscoach Cees van Rootselaar begint met oefenwedstrijden tegen lager geplaatste teams als Israël en Zweden, om vervolgens af te reizen naar Canada voor oefenduels in combinatie met met een trainingskamp. De voorbereiding eindigt met een toernooi in Groot-Brittannië in de eerste week van juli en een vierlandentoernooi in Nederland, de Dutch Battle in Nieuwegein. 

De wedstrijden tegen Israël werden gespeeld op Papendal, waar de nationale selectie wekelijks traint. De Orange Lions speelden zonder Mustafa Korkmaz die nog verplichtingen heeft bij zijn club Galatasaray. De guard werd gemist, maar was niet nodig om vier overwinningen (72-47, 53-48, 60-46 en 74-37) te behalen op de Israeliërs. Bondscoach Cees van Rootselaar had alle ruimte om verschillende dingen te testen en goed te experimenteren. 

Van Rootselaar: "Het is een goede start van de voorbereiding en een goede tegenstander om tegen te beginnen. Iedereen heeft speeltijd gehad en goede dingen laten zien. Toch zijn er nog genoeg punten om aan te werken de komende tijd."

De volgende wedstrijd is op 13 juni in Apeldoorn als Nederland en Zweden om 20.00 uur in sporthal Mheenpark tegen elkaar oefenen.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF