U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » New Heroes en Basketball Academy Den Bosch intensiveren samenwerking

Terug naar overzicht

New Heroes en Basketball Academy Den Bosch intensiveren samenwerking

18 juni 2018 13:43:00

DBL-club New Heroes Den Bosch en de Basketball Academy Den Bosch hebben hun streven om gezamenlijk de betrokkenheid van de Middenbrabantse samenleving bij het basketball, passief en actief, te vergroten vastgelegd in een document. Dat is afgelopen vrijdag tijdens de seizoenafsluiter van het Bossche basketbalopleidingshuis in de businessclub van Maaspoort Sports & Events in Den Bosch ondertekend door beide partijen.

Met betrekking tot de ontwikkeling van talent hadden de beide partijen al langer een gemene deler. Zo stroomden al spelers van de Academy door naar het team van New Heroes. En daarnaast komt de elite-ploeg van de Academy al langer onder het (gesponsorde) vaandel van New Heroes uit in de nationale Dutch Talent League.

Maar de samenwerking waarvoor nu door de beide partijen gekozen is, gaat aanzienlijk verder. Die beoogt het basketball in al haar facetten naar een hoger plan te tillen. Zowel in sportief, bestuurlijk als organisatorisch opzicht. Dit in de geest van het Brabantse Basketbal Convenant dat topclub New Heroes eind vorig jaar al sloot met 27 basketbalverenigingen uit de wijde omtrek van Den Bosch. Hiervoor zetten de profclub en Academy in eerste instantie haar spelers en trainers in. Maar daarnaast ook de binnen New Heroes’ professionele organisatie beschikbare kennis op het terrein van marketing, sponsoring en publiciteit.

Chris Mayes
Tevens heeft de Academy in Chris Mayes voor komend seizoen een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De 39-jarige Engelsman wordt betrokken bij de opleiding van de talenten van alle vier wedstrijdteams en de Skills Practise-trainingsgroep van het Bossche basketbalopleidingsinstituut. Mayes werkte vijf jaar als trainer voor de Spaanse Canarias Basketball Academy.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF