U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Wisselende prestaties Nederlandse rolstoelbasketballers in Canada

Terug naar overzicht

Wisselende prestaties Nederlandse rolstoelbasketballers in Canada

29 juni 2018 08:53:00

Het Nederlands rolstoelbasketbalteam verblijft deze week in Toronto, waar de Orange Lions een trainingsstage afwerken met een vijftal oefenwedstrijden tegen Canada in voorbereiding op het WK 2018. Op het vorige Wereldkampioenschap in 2014 eindigden de Nederlandse mannen op de teleurstellende vijftiende plaats. Dat er verbetering mogelijk is wel duidelijk, maar de vraag is of Oranje kan doorstoten naar een top vijf notering zoals bij het laatste EK,

In Toronto zijn de faciliteiten in ieder geval optimaal voor het team om er alles uit te halen. Bondscoach Cees van Rootselaar is onder de indruk: "De faciliteiten zijn hier echt top, alles op basketbalgebied is hier goed geregeld. Daarnaast is de groepsaccommodatie waar we verblijven perfect en ligt maar op tien minuten van de sporthal. Dat bevordert de sfeer in de ploeg."

Oranje oefende inmiddels viermaal tegen de Canadezen, met wisselend resultaat (tweemaal verlies en tweemaal winst). "Het gaat hier om de weg naar Hamburg en niet om de uitslagen", reflecteert Van Rootselaar op de eerste dagen. "We moeten het hier doen zonder onze guard Mustafa Korkmaz, maar Quinten Zantinge pakt die rol heel goed op. Ook Gijs Even valt me in positieve zin op. De hele ploeg doet het overigens goed in deze fase van de voorbereiding."

De uitslagen tot nu toe
NED-CAN 50-57
CAN-NED 47-58
NED-CAN 65-59
CAN-NED 55-42

Zaterdag staat de laatste wedstrijd in de serie van vijf op het programma. Aansluitend reizen de Nederlandse rolstoelbasketballers door naar Sheffield, voor de Continental Clash die van van 2 t/m 7 juli op het programma staat. 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF