U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Kleine oefennederlaag Orange Angels VU18 tegen Argentinië

Terug naar overzicht

Kleine oefennederlaag Orange Angels VU18 tegen Argentinië

29 juni 2018 23:10:00

De Orange Angels VU18 doen in voorbereiding op het EK in de B-divisie dit weekeinde mee aan een oefentoernooi in het Franse Fougeres. Nederland kwam gisteravond net iets te kort (75-71) tegen het Argentijnse VU17-team dat zich op het WK in Wit-Rusland aan het voorbereiden is. Voor de Angels was dit de eerste oefenwedstrijd, waarin bondscoach Meindert van Veen alle twaalf speelsters speeltijd gaf.

Het was voor de meiden van Oranje duidelijk wennen aan het strenge fluiten, wat de Argentijnen maar liefst veertig vrije worpen opleverde. Jade Blagrove en Zoë Slagter liepen tegen vijf fouten aan, waar eerstgenoemde slechts zes minuten en 35 seconden voor nodig had.

Nederland keek al snel tegen een achterstand van tien punten aan, maar herstelde zich knap, waardoor het eerste kwart met een verschil van vier punten werd afgesloten. In de tweede periode werd er veel onnodig balverlies geleden (21 keer in totaal in de hele wedstrijd) en dat leidde tot 25 punten voor Argentinië. De 44-33 ruststand gaf een vertekend beeld. Van Veen: ,,Die vrije worpen en het balverlies nekten ons. Een verschil van vier punten had ook gekund.''

Dat bleek na de rust toen Nederland tot 52-52 terug wist te komen, maar in het eindsignaal nog een driepunter op de oren kreeg: 55-52. Bij 60-57 kwam het definitieve keerpunt. Nederland miste twee open lay-ups en aan de andere kant werd er met scherp geschoten. Het gevolg was een 70-59 achterstand met nog vijf minuten te gaan. In die slotfase kwam Nederland nog ardig opzetten, maar was er nooit echt uitzicht op de overwinning. Morgen wacht het sterke thuisland Frankrijk.

Van Veen: ,,We moeten zorgen dat we op 3 augustus als het EK begint op zijn sterkst zijn. Dit was een nuttige wedstrijd, waarin weer het een en ander werd duidelijk gemaakt. Terug in Nederland kunnen we daar op trainen en hopelijk stappen gaan maken.''

Topscorers Nederland: Raquel Terrer van Gool 13 punten, Lotte Sant 12.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF