U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions MU20 beginnen oefentoernooi met zege

Terug naar overzicht

Orange Lions MU20 beginnen oefentoernooi met zege

30 juni 2018 11:30:09

De Orange Lions MU20 zijn het internationale oefentoernooi in Portugal begonnen met een zege op het gastland. Het werd vrijdag 54-65 voor Nederland, dat bij rust met 27-40 leidde en na drie kwarten zelfs met 36-58.

Bondscoach Ferry Steenmetz zag zijn ploeg drie kwarten heel behoorlijk spelen. "De tweede helft hebben we goed gerebound. maar nog te weinig rendement uit de omschakeling kunnen halen. Een aantal van de open schoten die we kregen, viel goed." Steenmetz vond het ook een pluspunt dat hij met verschillende vijftallen heeft kunnen spelen. "Toen we twintig punten voorkwamen, verslapte de discipline, wat jammer was voor het vierde kwart."

De trip naar naar Portugal is de laatste fase van de voorbereiding van de Orange Lions MU20 op het EK in de B-divisie, dat van 13 t/m 22 juli in Bulgarije wordt gehouden. In Anadia zijn naast Portugal ook de A-landen Zweden en Israël tegenstanders van de Lions. Nederland speelt zaterdag om 16.00 uur nog tegen Israël en op zondag om 16.00 uur tegen Zweden.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF