U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Angels 3x3 beginnen EK Qualifier met verlies en winst

Terug naar overzicht

Orange Angels 3x3 beginnen EK Qualifier met verlies en winst

30 juni 2018 11:48:00

De Orange Angels 3x3 zijn de FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier begonnen met verlies en winst. Op de eerste speeldag in het Roemeense Constanta leed Oranje in het openingsduel een 13-17 nederlaag tegen Israël. Na een 'weather dealy' herstelde Nederland zich met een 15-8 zege op Slowakije.

De Orange Angels 3x3 bestaan dit weekeinde uit Marlou de Kleijn, Natalie van den Adel en de zussen Jill en Loyce Bettonvil. Zij gaan proberen zich te plaatsen voor het EK 3x3 voor seniorenteams, dat van 14 t/m 16 september wordt gehouden in Boekarest. Tegen Slowakije was De Kleijn goed voor 7 punten, Van den Adel scoorde er 5.

Bij de FIBA 3x3 World Cup drie weken geleden in Manilla slaagde Nederland er net niet in de laatste acht te bereiken, ondanks drie zeges in de groepsfase. Van het viertal dat het WK speelde, is Loyce Bettonvil de enige Angel die in Constanta in actie komt. De Nederlandse delegatie bestaat verder uit bondscoach Hakim Salem en fysiotherapeute Sanne Smid.

Het als eerste geplaatste Nederland neemt het zondag (1 juli) in de groepsfase nog op tegen Zwitserland (9.30 uur) en Litouwen (10.30 uur). In de andere poule (B) zitten vier landen. Beide poulewinnaars plaatsen zich direct voor het EK. De nummers twee en drie uit elke poule spelen door voor het derde en laatste ticket.

Klik hier voor de live stream.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF