U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions MU20 sluiten voorbereiding met goed gevoel af

Terug naar overzicht

Orange Lions MU20 sluiten voorbereiding met goed gevoel af

2 juli 2018 13:13:00

De Orange Lions MU20 hebben het laatste oefentoernooi op weg naar het Europees Kampioenschap in de B-divisie met een goed gevoel afgesloten. Waar Nederland zaterdag in Portugal nog even duidelijk door Israël op z'n tekortkomingen was gewezen, herstelden de Lions zich zondag knap met een zege op het A-land Zweden. Via de kwartstanden 23-25, 10-10, 11-19 en 14-13 won Nederland met 58-67.

Bondscoach Ferry Steenmetz toonde zich een tevreden man na het duel. "We hebben tegen Zweden een heerlijk potje basketball met momenten van hoog niveau gespeeld, zowel aanvallend als verdedigend. Ik heb veel respect voor onze team effort. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Na de oorwassing van gisteren ben ik onder de indruk van het karakter dat de jongen hebben getoond om vandaag zo te spelen. Al met al was dit een hele leerzame voorbereiding tegen landen van Europees topniveau. Nu hebben we nog een week om de puntjes op de i te zetten en dan op naar het EK.

De trip naar naar Portugal was de laatste fase van de voorbereiding van de Orange Lions MU20 op het EK in de B-divisie, dat van 13 t/m 22 juli in Bulgarije wordt gehouden.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF