U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Sterke start Orange Angels bij Continental Clash 2018

Terug naar overzicht

Sterke start Orange Angels bij Continental Clash 2018

3 juli 2018 11:57:00

De Orange Angels zijn sterk van start gegaan bij de 'Continental Clash'. Bij dit internationale rolstoelbasketbaltoernooi nemen de Angels het op tegen o.a. wereldkampioen Canada, dat in de openingswedstrijd van Nederland met 65-56 werd verslagen. Ook Groot Brittannië kreeg daarna een nederlaag (42-51) van Nederland aan de broek.

Nederland - Canada
Op maandagavond startten de vrouwen met de Continental Clash. Als Europees kampioen namen de Orange Angels het op tegen Wereldkampioen Canada. Er was weinig hersteltijd na het trainingskamp in Colorado, toch wisten de Angels de Canadezen opzij te zetten: 65-56. 

In de eerste twee periodes ging het constant gelijk op, steeds als oranje uit leek te lopen kwam er een onmogelijke score van Arinn Young, die vanuit alle posities leek te kunnen scoren onder grote druk van de Nederlandse verdediging. Aanvallend gezien liep alles zoals vanouds, centers Mariska Beijer en Bo Kramer kwamen beiden goed tot scoren. Opvallend was de prestatie van Jitske Visser, goed voor een totaal van 14 punten en een schotpercentage van 70%. Met 31-25 voorsprong kon er gerust worden. 

In de tweede helft van de wedstrijd maakte Visser, samen met Carina de Rooij het verschil. Toch kon Canada in de buurt blijven, het gat van de zes punten werd echter niet overbrugt. Canada probeerde in de laatste minuten nog iets te forceren maar oranje wasiteindelijk te sterk voor de wereldkampioen met 65-56 als einduitslag. 

Groot Brittannië - Nederland
Na de gewonnen wedstrijd van maandag stond gastland Groot-Brittannië dinsdagochtend klaar om Nederland een halt toe te roepen. Het hoge schotpercentage van de dag ervoor was ver te zoeken bij Oranje.

Met name in de eerste periode was het zoeken naar de basket. Met een schotpercentage van slechts 20% en te weinig aanvallende rebounds is het lastig om de nummer drie van Europa te verslaan. Oranje kwam in het eerste kwart slechts tot 7 punten terwijl de Engelse vrouwen er 16 maakten. Van der Linden moest ingrijpen en paste naast de teamsamenstelling ook de tactiek aan. Dit resulteerde in betere aanvallen, met name met de centers Kramer en Beijer (scoorde 15 punten in 14 minuten) als eindstation. Ruststand: 26-28 in het voordeel van Nederland.    

Na de rust trok Oranje de wedstrijd langzaam naar zich toe en liep uit tot een voorsprong van meer dan tien punten. Beide ploegen verdedigden sterk, maar Nederland bleek aanvallend sterker. Toch werd het in de laatste twee minuten nog even spannend. Oranje had moeite met de full court press en er was een time out nodig om de pressbreaker goed weg te zetten. Dat bleek uiteindelijk voldoende. Met Mariska Beijer als ultieme topscorer van de wedstrijd (33 punten, 9 rebounds, 1 assist) wonnen de Orange Angels met 42-51 . 

Vanavond spelen de mannen tegen Spanje om 18:30 (NL tijd). De rest van het programma vind je hier:

4 juli (NL tijden):
09:30 NED vs GBR (mannen)
20:30 GER vs NED (vrouwen)

5 juli (NL tijden):
halve finales vrouwen
finales vrouwen
20:30 NED vs POL (mannen)

6 juli
15:00 NED vs JAP (mannen)
Vrouwen vertrekken naar Frankfurt (Duitsland) voor de World Super Cup.
21:00 GER vs NED (vrouwen) - Frankfurt
 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF