U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Verlies Orange Lions rolstoelbasketbal tegen Spanje en Groot-Brittannië

Terug naar overzicht

Verlies Orange Lions rolstoelbasketbal tegen Spanje en Groot-Brittannië

4 juli 2018 13:52:00

De Nederlandse rolstoelbasketballers zijn de Continental Clash 2018 gestart met twee nederlagen. De Orange Lions verblijven deze week in Sheffield, waar ze zich voorbereiden op het WK, dat eind augustus wordt gespeeld in München. Na winst op Canada (35-58) op de eerste dag van het oefentoernooi volgden een dag later twee verliespartijen. Eerst was Groot-Brittannië een maatje te groot, daarna Spanje, tevens poulegenoot op het WK.

Spanje - Nederland
De Spanjaarden, die altijd met een zeer sterke en lange opstelling spelen zijn op het WK in de poulefase een van de tegenstanders van de Orange Lions. 

Oranje liet zich in het begin van de wedstrijd veel te gemakkelijk aftroeven en kwam ondanks een rake driepunter aan het begin van de wedstrijd door Robin Poggenwisch snel op achterstand. In het eerste kwart werd het 16-11, waardoor er voor het tweede kwart een andere teamsamenstelling het veld in moest komen. Quinten Zantinge vuurde al snel enkele driepunters af en Oranje kon de fast break regelmatig uitbuiten na turnovers van de Spanjaarden. Een stand van 30-30 bij rust zorgde er voor dat de spanning terug kwam.

In de tweede helft van de wedsdtrijd bleef het stuivertje wisselen, met Oranje steeds aan de goede kant van de score. Toch waren het de Spanjaarden die in de laatste seconden van de wedstrijd een verlenging eruit persten. In de overtime was Spanje duidelijk in een flow en nam meteen afstand. Met een driepunter van Korkmaz sloot Oranje in de laatste minuut toch nog aan, maar meer dan aansluiting vinden lukte niet. Door het maken van fouten probeerde Oranje de wedstrijd nog te redden, Quinten Zantinge moest daardoor het veld verlaten. Dat had meerdere wissels tot gevolg waardoor Nederland niet meer kon spelen hoe het wilde. De vrije worpen werden door Spanje feilloos gemaakt en het verlies van Oranje was een feit: 73-69. Klik hier voor stats.

Nederland - Groot-Brittannië
De nummer twee van Europa en tevens gastland van het toernooi leek op voorhand een maatje te groot voor de Nederlanders. Er stond als snel een grote voorsprong voor de Britten op het bord en met 21-31 bij rust leek de wedstrijd gespeeld.

De Orange Lions geloofden echter nog in een comeback, dat bleek wel bij de start van het derde kwart. De Nederlandse mannen schoten uit de startblokken en kwamen terug tot 40-42! Het laatste kwart zat het er echter niet meer in, de Britten (met vier spelers in de dubbele cijfers) hebben een ploeg met op bijna iedere positie een individueel krachtsverschil in vergelijking met Oranje, dat het verdedigend goed deed. Einduitslag: 55-63, stats via deze link

Op donderdag spelen de mannen tegen Polen om 20:30 uur Nederlandse tijd, live te volgen via deze facebook link.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF