U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Succesvolle derde dag voor Orange Angels bij Continental Clash

Terug naar overzicht

Succesvolle derde dag voor Orange Angels bij Continental Clash

5 juli 2018 11:35:00

De Nederlandse rolstoelbasketbalsters gaan bij de Continental Clash in Sheffield in de halve finale tegen Canada spelen. Gisteren wonnen de Orange Lions hun laatste twee poulewedstrijden. In de ochtend versloegen ze Japan en in de avonduren werd van Duitsland gewonnen.

Vanaf het eerste kwart  lieten de Nederlandse vrouwen tegen Japan dominent spel zien in het English Sport Institute in Sheffield. Door scherp te beginnen stonden ze na tien minuten al met 25-12 voor. Hoewel de Japanse vrouwen probeerden de Angels af en toe onder druk te zetten, slaagde Nederland erin daar goed onderuit te komen en in het tweede kwart verder uit te lopen, wat resulteerde in een 42-25 voorsprong bij de rust.

Na de rust werd er door de Angels sterk verdedigd. Japan scoorde in het derde kwart maar vier punten, Nederland achttien. In het laatste kwart ging het weer aardig gelijk op, maar de zege was bij 70-40 overduidelijk voor Oranje. Topscoer was ariska Beijer wist maar liefst 38 punten. Het grote verschil werd veroorzaakt door de sterke verdediging van Nederland.

In de avond mocht Nederland aantreden tegen vice-Europees kampioen Duitsland. Het was een wedstrijd die moeilijk op gang kwam met Duitsland aanvankelijk op voorsprong. Halverwege het eerste kwart konden de Orange Angels het tij al keren en zo leidde Oranje na het eerste kwart met 8-11. In het tweede kwart werd de voorsprong verder uitgebouwd naar 22-29 bij rust.

In de tweede helft gingen de teams gelijk en bij het ingaan van het laatste kwart was het verschil acht punten (36-44) in Nederlands voordeel. In het vierde kwart was Nederland duidelijk de bovenliggende partij. De Angels liepen negen punten verder weg bij Duitsland en wonnen uiteindelijk met 51-68. Mariska Beijer was wederom topscorer, dit keer met 33 punten.

Vandaag wordern zowel de halve finales als de finales van de Continental Clash 2018 gespeeld. Om 9.30 uur Engelse tijd nemen de Orange Angels het op nemen tegen Canada. Blijf op de hoogte via onze Facebook en twitter pagina. 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF