U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Angels U20 tellen af naar EK in A-divisie

Terug naar overzicht

Orange Angels U20 tellen af naar EK in A-divisie

5 juli 2018 13:48:00

Het is bijna zover. Over twee dagen beginnen de Orange Angels U20 als eerste nationale jeugdselectie aan hun Europees Kampioenschap. Nederland VU20 doet van 7 t/m 15 juli in het Hongaarse Sopron samen met vijftien andere landen mee aan de Europese titelstrijd in de A-divisie. Tegenstanders in de groepsfase zijn België, Spanje en Portugal.

Bondscoach Laki Lakner over de voorbereiding: "In de duels die we hebben gespeeld, hadden we periodes waarin we dachten dat wij heel veel kunnen gaan doen. Maar op mindere momenten heb je weer een heel ander gevoel. Een goede meetmoment was het toernooi in Spanje waar we tegen sterke basketballanden hebben gespeeld. Als je in Spanje tegen een nationale selectie van Spanje moet spelen, dan weet je wat je te wachten staat: een goede tegenstander,veel druk, met het risico dat je namelijk bang wordt, zelf niet meer gaat basketballen, maar gaat toekijken hoe zij dat wel doen. Dat wilden we als eerste overwinnen. Respect voor je zelf hebben, moedig durven spelen en zelf in de verdediging veel druk geven. Dat leidde tot een mooi gevecht waar we met een goed gevoel op terug konden kijken. Je verliest de wedstrijd, maar niet jezelf en het zelfvertrouwen. Dat was in andere wedstrijden ook zo. De volgende stap is wel dat je wedstrijden moet leren winnen. Dan komt er ook taktiek en slimheid bij kijken, wat deze jonge meiden ook moeten hebben. Anders blijven ze altijd jong en onervaren."

Over het aanstaande EK zegt Lakner: "Er zijn geen excuses op een EK. Daar moeten we presteren. Wel realistisch blijven, maar durven spelen en voor niemand bang zijn. Als we dat doen, spelen we eerlijk en weten we waar we staan. Verwachtingen? Boven verwachting presteren. Onze doelstelling is niet degraderen, maar we hopen natuurlijk bij de eerste acht te komen. Als we naar onze poule kijken, dan kunnen we zegen dat Spanje net iets beter is dan de rest. Portugal, België en wij zijn aan elkaar gewaagd."

Lakner, die wordt geassisteerd door Molly McDowell en Thijs Volmer, neemt de volgende twaalf speelsters mee naar Hongarije: Mia Hordijk, Ilse Kuijt, Laura Westerik, Noor Driessen, Julia Jorritsma, Katoo Koenen, Rosalie Aandewiel, Famke Hermans, Lynn Tamis, Noëlle Droste, Milou Vennema en Yfke Hoek. De eerste wedstrijd is op 7.juli om 20.15 uur tegen België.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF