U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Angels schrijven Continental Clash 2018 op hun naam

Terug naar overzicht

Orange Angels schrijven Continental Clash 2018 op hun naam

6 juli 2018 10:11:00

De Orange Angels hebben de Continental Clash 2018 in Sheffield op hun naam geschreven. Na in de halve finale Canada verslagen te hebben, bleven de Nederlandse rolstoelbasketbalsters in de bloedstollende finale ook aartsrivaal Duitsland de baas. De Continental Clash maakt deel uit van de voorbereiding van de Angels op het WK in Hamburg later deze zomer.

Op de finaledag namen de Orange Angels het eerst op tegen Canada voor een plek in de finale. Canada nam het heft in handen, maar va een time-out van bondscoach Gertjan van der Linden wisten de Angels het tij in de eerste periode al te keren. Die eindigde met 13-14 net in het voordeel van Nederland. In het tweede kwart creëerde Oranje met het lengtevoordeel veel goede opties, maar helaas werden er wel veel lay-ups gemist. Desondanks liep Nederland uit naar een 33-24 voorsprong.

Van der Linden gebruikte in de halve finale zijn hele bank. In de derde slaagde Nederland er wederom in veel kansen te creëren en nu vielen de ballen beter. Daarnaast bleven de Nederlandse vrouwen sterk verdedigen. Na drie periodes leidde Oranje ruim met 56-40. De defense werd in het vierde kwart nog net ietsjes aangescherpt, waardoor Canada nog maar  vier punten scoordei. De Orange Angels bereikten de finale met een 66-44 zege De twee topscorers aan Nederlandse zijde waren Mariska Beijer  (30 punten) en Bo Kramer (25 punten). Bij de Canadese was Arinn Young goed 20 punten.

De finale werd dezelfde avond gespeeld. Nederland trad daarin aan tegen aartsrivaal Duitsland. Vanaf het begin was het een gelijk opgaande strijd tussen de twee landen die elkaar goed kennen. In het tweede kwart hadden de Orange Angels het betere van het spel, waardoor ze een voorsprong van zes punten namen.

Maar het waren de Duitse vrouwen die beter uit de rust kwamen. De Angels kregen weliswaar genoeg kansen, maar beloonden zichzelf niet met scores. Duitsland kon zodoende wat inlopen op Oranje. Uiteindelijk lukte het de ploeg van Van der Linden toch weer de flow te pakken en een 49-41 voorsprong op het bord te zetten. Het laatste kwart was zenuwslopend. Met nog anderhalve minuut te spelen konden de Duitse vrouwen zelfs nog op voorsprong komen. Maar door sterk verdedigend werk van Oranje, met steals van o.a. Ilse Arts en Mariska Beijer sleepte Nederland toch een zwaar bevochten 64 - 57 zege en de toernooiwinst uit het vuur.

Naast deze mooie teamprestatie vielen Jitske Visser en Mariska Beijer ook nog individueel in de prijzen. Zij werden beiden verkozen in het All Star Team van het toernooi. Morgen reizen de Angels af naar Frankfurt waar zij de World Super Cup gaan pelen tegen Groot Brittanië en Duitsland. Daarna keren de Angels na een stageperiode van twee weken zondag weer huiswaarts. 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF