U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Vliegende start Orange Angels U20 met zege op België

Terug naar overzicht

Vliegende start Orange Angels U20 met zege op België

7 juli 2018 22:48:00

De Orange Angels U20 hebben een vliegende start gemaakt bij het Europees Kampioenschap in de A-divisie in Hongarije. De ploeg van bondscoach Laki Lakner won in het openingsduel overtuigend van België. Het werd zaterdagavond in Sopron 59-83 voor de Angels.

KWARTSTANDEN: 20-21, 14-21, 7-26, 18-16.

Game changer
De Angels sloegen hun slag in het derde kwart dat ze met 7-26 wonnen en zodoende een 41-68 voorsprong namen. Halverwege het derde kwart was het 41-47, waarna Nederland een indrukwekkende 0-19 plaatste. Die klap kwam België niet meer te boven.

Top performers
Laura Westerik 28 punten, 7 rebounds en 11/13 vrije worpen; Noor Driessen 18 punten en 10 rebounds; Ilse Kuijt 16 punten, 6 rebounds, 3 assists en 4 steals.

Opvallend
Nederland schoot 26 uit 57 (45,6 procent!) achter de driepuntslijn. België leed maar liefst 25 keer balverlies.

Lakner: 'Als we als team spelen en teamspirit tonen, kunnen we verassen'
"Voorafgaand aan het EK hebben we tegen de meiden gezegd: als we als team spelen en teamspirit tonen, kunnen we verrassen. Overigens vind ik het niet zo verrassend dat we van België winnen, want ik vind ons gelijkwaardig. Vooraf presenteerde de FIBA op de toernooi de twaalf speelsters waar je op moet letten. Daar zat de Belgische Laure Resimont bij en geen een van ons. Onze kracht is dat we geen sterren hebben en als team spelen. Bij ons is iedereen belangrijk, alle twaalf, of je nou scoort of keihard verdedigt. Niet bang zijn en jezelf respecteren, daar hameren we op. Spelen met veel passie, pressie en brutaliteit. In de rust hebben we een paar dingetjes in de verdediging aangepast en na die run in het derde kwart was het game over.

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Nederland VU20 – Portugal VU20, zondag 8 juli om 15.45 uur (NL tijd).
Livestream: klik hier.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF