U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Angels U20 kunnen goede start geen vervolg geven

Terug naar overzicht

Orange Angels U20 kunnen goede start geen vervolg geven

8 juli 2018 17:14:00

De Orange Angels U20 hebben hun sterke start bij het Europees Kampioenschap in de A-divisie in Hongarije geen vervolg kunnen geven. De ploeg van bondscoach Laki Lakner verloor in het tweede groepsduel met 57-65 van Portugal.

KWARTSTANDEN: 15-25, 8-9, 12-16, 22-15.

Game changer
Het ging al mis in het eerste kwart voor de Angels. Dat ging met 15-25 verloren, waarna Nederland een inhaalrace moest gaan spelen. Na drie kwarten was het 35-50. Toch kwam Oranje nog terug tot op vier punten (57-61) een minuut voor tijd. Twee rake vrije worpen van Anna Rodriques (25 punten, 11 rebounds en 4 assists) brachten de marge weer op zes (57-63), waarna Laura Westerik een driepunter miste en Rodriques nog een vrije worp raak schoot. Ook daarna probeerden de Angels het tij nog te keren met driepunters, maar ze wilden er niet in.

Top performers
lse Kuijt 18 punten; Laura Westerik 17 punten, 6 rebounds en 3 uit 6 driepunters.

Opvallend
Nederland worstelde met het schot. Het had een schotpercentage van 29,6, schoot 8 uit 30 driepunters en 11 op 18 vrije worpen.

Lakner: 'We willen een team zijn dat niet opgeeft'
"Portugal is een fit en taai team. Onze energie in het begin van de wedstijd was onder ons normale niveau, vooral verdedigend. We konden een paar speelsters niet vastzetten om hun balcirculatie te vertragen. In het tweede kwart zijn we wel beter gaan verdedigen, maar we scoren zelf niet voldoende om dichterbij te komen. We hadden maar 23 punten bij de rust. Een van de oorzaken was hun grote post die in de paint de baas was met blocks en het onze drivers lastig maakte. Maar we willen een team zijn dat niet opgeeft. Met veel effort hebben we in tweede helft gestreden om de wedstrijd te keren. Het werd nog heel erg close, maar het verschil uit de eerste helft was te groot. Jammer, dit verlies, want we hadden een goede kans om in de kruiswedstrijden een team te treffen waar we reële kanssen tegen zouden hebben om bij de eerste acht te komen. Die kans is er natuurlijk nog steeds, maar dan wel via een waarschijnlijk wat sterkere tegenstander. Maar dat is ook weer een mooie uitdaging voor ons."

Statistiekenklik hier.

Beeldenklik hier.

Volgende wedstrijd: Spanje VU20 - Nederland VU20 maandag 9 juli om 19.45 uur (NL tijd).
Livestreamklik hier.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF