U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions beginnen tweede ronde WK-kwalificatie thuis

Terug naar overzicht

Orange Lions beginnen tweede ronde WK-kwalificatie thuis

9 juli 2018 13:37:49

De Orange Lions beginnen de tweede ronde van de kwalificatie voor de FIBA World Cup in 2019 op vrijdag 14 september a.s. met een thuiswedstrijd in groep J tegen Hongarije. Drie dagen later, op maandag 17 september, volgt de tweede wedstrijd van het eerste window als in Vilnius uit wordt gespeeld tegen Litouwen.

Op donderdag 29 november wordt in het tweede window begonnen met de thuiswedstrijd tegen Polen. Zondag 2 december spelen de Orange Lions vervolgens uit tegen Hongarije.

De laatste thuiswedstrijd in het derde window is op vrijdag 22 februari tegen Litouwen. De allerlaatste groepswedstrijd staat gepland op maandag 25 februari in Polen.

Italië en Kroatië, tegenstanders van Oranje in de eerste ronde, zitten ook in deze groep. Alle resultaten die Nederland in de eerste ronde heeft behaald, gaan mee naar de tweede ronde. Daardoor staan er achter het ongeslagen Litouwen (6-0) en de Italianen (4-2) vier landen gelijk met drie gewonnen en drie verloren wedstrijden, waaronder Nederland. De bovenste drie landen in groep J plaatsen zich voor het WK. Als Oranje daar bij zit, is het pas voor de tweede keer in de geschiedenis dat Nederland deelneemt aan een WK. De vorige keer was in 1986 in Spanje.

Waar Nederland de thuiswedstrijden speelt, wordt binnenkort bekend gemaakt.

Ga voor meer over de Orange Lions naar www.oranjebasketball.com.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF