U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Angels sluiten trainingsstage af met winst in World Super Cup

Terug naar overzicht

Orange Angels sluiten trainingsstage af met winst in World Super Cup

9 juli 2018 16:24:00

De Orange Angels hebben hun oefenstage in voorbereiding op het WK rolstoelbasketbal in Duitsland afgelopen weekend succesvol afgesloten. In de World Super Cup in Frankfurt nam de ploeg van bondscoach Gertjan van der Linden het tweemaal op tegen Duitsland en Groot-Brittannië. Nederland won alle vier de wedstrijden en reisde zodoende met de toernooiwinst naar huis.

In de eerste wedstrijd van het toernooi vrijdagavond was gastland Duitsland de opponent. Om organisatorische redenen kon Van der Linden maar met acht Angels spelen. Die acht speelsters konden meteen uit het vliegtuig zo door het veld op, maar wonnen wel met 41-32.

Zaterdagmiddag was Groot-Brittannië de tegenstander. Beide teams gingen in het eerste kwart gelijk op. Pas in de tweede periode slaagde Nederland erin een voorsprong te pakken, die bij rust 27-16 bedroeg. In het derde kwart was Oranje opnieuw de betere, wat ook op het scorebord tot uiting kwam, want de Angels liepen uit naar 37-22. Het vierde kwart was voor de Britse vrouwen, maar dat bracht de Nederlandse zege niet meer in gevaar. Het werd 45-38 in het voordeel van Oranje. 

In de avonduren namen de Angels het voor de tweede maal op tegen Duitsland. De Nederlandse rolstoelbasketbasters begonnen scherp aan de wedstrijd. Nederland nam meteen de leiding en stond na de eerste tien minuten met 21-12 voor. In het tweede kwart kwam Duitsland door de sterke Nederlandse verdediging bijna niet aan scoren toe. Nederland zelf wel, zodat er met een 42-18 voorsprong gerust kon gaan worden. De goede flow van Nederland bood Van der Linden de kans om alle speelster minuten te geven. Duitsland kwam in de tweede helft niet dichterbij, wat resulteerde in een klinkende 71-44 zege voor Nederland.

Groot-Brittannië was zondagochtend de opponent in het laatste duel van de Angels. Nederland kwam goed uit de startblokken en nam een 8-20 voorsprong. Het tweede kwart ging redelijk gelijk op, maar Nederland liep nog een puntje uit naar 25-38 bij rust. Ook in de tweede helft begonnen de Angels goed. Het verschil groeide naar 23 punten (35-58). De Britse vrouwen wonnen wel weer het vierde kwart, maar de zege was met 47-66 voor Nederland. Opvallend was dat aan Nederlandse zijde liefst vier speelsters meer dan tien punten scoorden.

Gertjan van der Linden kijkt tevreden terug op een mooie trainingsstage die volgens hem in het teken stond van 'het proces' om als team te groeien en beter te worden richting het WK in Hamburg in augustus. “Dat is meer dan gelukt. Iedereen heeft heel veel geleerd deze trip. We zijn in situaties terecht gekomen, waar we liever niet in wilden zitten; bijvoorbeeld dat we een duel met maar acht speelsters moesten starten. We hebben goede stappen gezet, maar hebben nog wel aardig wat werk te doen om optimaal te kunnen presteren in Hamburg."

Komende week hebben de Orange Angels het even rustig, om te kunnen herstellen van zeventien wedstrijden in twee weken tijd. Daarna wordt er weer hard getraind. De laatste krachtmeting voor het WK vind plaats in eigen land. Van 1 t/m 5 augustus spelen de Angels, maar ook de Orange Lions de Dutch Battle in sportcomplex Merwestein.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF