U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Angels U20 tegen Letland voor plek bij laatste acht

Terug naar overzicht

Orange Angels U20 tegen Letland voor plek bij laatste acht

10 juli 2018 09:06:00

De Orange Angels U20 hebben de groepsfase van het Europees Kampioenschap in de A-divisie in Hongarije afgesloten met een nederlaag. Regerend kampioen Spanje was maandag met 79-59 te sterk voor de ploeg van bondscoach Laki Lakner. Daardoor eindigde Nederlands als derde in groep D en speelt het nu woensdag tegen Letland, de nummer twee uit groep C, voor een plek bij de laatste acht.

KWARTSTANDEN: 18-25, 26-10, 22-10, 13-14.

Game changer
In tegenstelling tot het vorige duel tegen Portugal begonnen de Angels bijzonder goed aan de wedstgrijd, want na het eerste kwart prijkte er een 10-25 voorsprong op het scorebord. Nadat Spanje van de schrik was bekomen, liep het in het tweede kwart snel in en bij 27-27 na drie minuten spelen was het weer gelijk. Daarna marcheerde de Spaanse ploeg door naar 42-35 bij rust, om vervolgens in het derde kwart nog verder weg te lopen.

Top performers
Laura Westerik 15 punten (4 op 7): Noor Driessen 13.

Opvallend
Nederland hield Spanje op 2 uit 9 achter de driepuntslijn. Zelf namen de Angels 25 driepuntspogingen, waar er maar 4 van raak waren. Spanje had 23 assists, Nederland pakte 14 aanvallende rebounds.

Lakner: "We begonnen furieus. Spanje had nauwelijks antwoord op onze scherpe verdediging en zeker niet op onze aanval. Maar dat hoge tempo hebben we niet hele wedstrijd vast kunnen houden. Spanje kwam sterk terug en is niet voor niets een topland. Tegen drie goede tegenstanders in onze poule hebben we grote pieken maar ook dalen gehad. Het volgende doel is betere momenten langer vast te kunnen houden. Als nummer drie in de poule spelen we nu woensdag tegen Letland, een team waarvoor scouts van gerespecteerde colleges op de tribune zitten. Een ploeg dus met veel potentie en kwaliteit, een tegenstander van formaat. Het is de wedstrijd die beslist wie doorgaat naar de laatste acht en wie gaat strijden voor de plekken negen t/m zestien."

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Letland VU20 - Nederland VU20 woensdag 11 juli om 13.00 uur (NL tijd).
Livestream: klik hier.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF