U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Tweede speelronde 3X3 PRO League op 14 en 15 juli in de RAI

Terug naar overzicht

Tweede speelronde 3X3 PRO League op 14 en 15 juli in de RAI

11 juli 2018 20:28:00

De nieuwe 3X3 PRO League beleeft komend weekeinde in de Amsterdamse RAI z'n tweede speelronde. Dan wordt in Hal 9 van 17.00 tot 22.00 uur wederom gespeeld om de eer en drieduizend euro aan prijzengeld. De winnaar krijgt tweeduizend euro, de verliezer van de finale op zondag 15 juli is duizend euro rijker. De groepsduels zijn zaterdag.

Team Bushwick, bestaande uit Aron Royé, Jesse Markusse, Dimeo van der Horst en Mack Bruining gingen er afgelopen weekeinde bij de eerste ronde met de eerste prijs vandoor in de RAI. Het viertal, in de Dutch Basketball League spelend bij Apollo Amsterdam, was in de finale met 21-15 te sterk voor Deaep Ellum, bestaande uit teamcaptain Matthew van Tongeren, Roel Aarts, Wietze Nossek en Daan Rosenmuller, allevier vorig seizoen uitkomend voor de Basketball League Limburg in de DBL. Royé en Van der Horst wonnen vorige maand met het Nederlands team zilver bij de FIBA 3x3 World Cup in Manilla.

Bushwick had in de halve finale afgerekend (21-14) met District VII, het team van de andere 3x3 internationals Jesper Jobse (teamcaptain), Sjoerd van Vilsteren en Bas Rozendaal, aangevuld met Lennart Meijland. In de andere halve finale sneuvelde Florentin van teamcaptain en ZZ Leiden-speler Worthy de Jong, Sherwin Demei en Maarten Bouwknecht met 21-10 tegen Deep Ellum (klik hier voor alle uitslagen). De twaalf deelnemende teams, met in totaal zestien DBL-spelers, dragen de namen van (urban) wijken in bekende wereldsteden als Barcelona, Budapest, New York en Johannesburg.

Nederland is het eerste land in Europa met een professionele 3x3 league. Bij de 3X3 PRO League wordt gespeeld op een nieuwe spectaculair ogende speelvloer met LED-verlichting van het Duitse bedrijf ASB Glassfloor, waarop van alles kan worden geprojecteerd.

Bekijk hieronder de korte videoimpressie van het eerste weekeinde. Ga voor meer informatie over de 3X3 PRO League naar de speciale website

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF