U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Definitieve selectie Orange Angels voor WK rolstoelbasketbal bekend

Terug naar overzicht

Definitieve selectie Orange Angels voor WK rolstoelbasketbal bekend

12 juli 2018 12:59:00

Bondscoach Gertjan van der Linden heeft zijn selectie voor het WK rolstoelbasketbal in Duitsland rond. Van der Linden had al in een eerder stadium de eerste elf speelsters van zijn WK-selectie bekend gemaakt. Na de trainingsstage in Amerika, met aansluitend toernooien in Sheffield en Frankfurt, heeft  Dagmar van Hinte als twaalfde en laatste Orange Angel aan de selectie voor Hamburg toegevoegd.

Van Hinte, spelend in Nederland bij s.c. DeVeDo uit Ermelo, heeft in Amerika waardevolle ervaring opgedaan en kunnen ruiken aan het hoge internationale niveau in de oefenduels tegen toplanden als Australië en Amerika.

Daarmee telt de selectie van de Orange Angels in totaal zes speelsters die nog nooit op een WK uitkwamen voor Nederland. Naast Van Hinte zijn dat Amy Kaijen, Julia van der Sprong, Xena Wimmenhoeve, Ilse Arts en Lindsay Frelink. Cher Korver, Carina de Rooij, Bo Kramer, Saskia Pronk, Mariska Beijer en Jitske Visser zijn de ’oude rotten' in het team en brengen met hun deelname aan verschillende eindtoernooien veel ervaring mee.

"Dit team moet het gaan doen", zegt Van der Linden. "De sfeer is goed en we hebben nog vier weken de tijd om de puntjes op de i te zetten. Ik heb enorm veel zin om met deze meiden deze mooie uitdaging aan te gaan vanaf 16 augustus in Hamburg.”

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF