U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions U20 zijn klaar voor EK in de B-divisie

Terug naar overzicht

Orange Lions U20 zijn klaar voor EK in de B-divisie

12 juli 2018 21:39:00


Nederland MU20 deed in de voorbereiding o.a. mee aan het Silvestro Domegge Tournament in Italië. Op de foto de Italiaanse legende Dino Meneghin (naar wie het toernooi is vernoemd), captain Marijn Ververs en hoofdcoach Ferry Steenmetz.

De Orange Lions U20 beginnen vrijdag 13 juli aan het Europees Kampioenschap in de B-divisie in Bulgarije. De ploeg van bondscoach Ferry Steenmetz, vorig jaar tiende, begint meteen met een pittige tegenstander. Om 17.15 uur Nederlandse tijd is Rusland de eerste tegenstander in de groepsfase. Daarna volgen nog groepsduels tegen Luxemburg, Hongarije, Armenië en Tsjechië.

Nederland speelde in de voorbereiding twee sterk bezette toernooien in Italië en Portugal met vooral A-landen als tegenstanders. Steenmetz acht zijn team dan ook zeker niet kansloos, maar vindt wel dat de Lions in een sterke groep zitten. "Rusland, onze eerste tegenstander, wil zo snel mogelijk naar de A-divisie. Tsjechië is vorig jaar gedegradeerd en wil meteen weer terug. Hongarije deed dat twee jaar geleden en wil ook terug. Landen als Armenië en Luxemburg waren vroeger misschien een makkelijke prooi, maar die tijd is wel voorbij. Het gaat pittig worden. Om bij de eerste acht te komen moet je eerste of tweede worden in de groep. De nummers drie en vier gaan spelen voor de plekken 9 t/m 16 en daar mikken we op. Aan ambities geen gebrek, we willen alles winnen. Maar ik wil wel een beetje af van dat 'overambitieuze' dat we morgen die Russen wel even gaan verslaan. Zo werkt het niet. Het zou mooi zijn als we een goede wedstrijd tegen ze kunnen spelen en daar een goed ritme kunnen pakken voor de volgende duels. We zijn er klaar voor. Alles is geoefend, alle situaties zijn doorgenomen."

De selectie van Nederland MU20 in Bulgarije bestaat uit:

Maik Bouwer (Rotterdam Basketbal), F, 2.02 meter, 19 jaar
Iyen Enaruna (Apollo Amsterdam), F, 2.06 meter, 19 jaar
Lucas Faijdherbe (Apollo Amsterdam), G, 1.93 meter, 19 jaar
Tim Hoeve (Donar), G, 1.94 meter, 20 jaar
Malevy Leons (Apollo Amsterdam), F, 2.06 meter, 18 jaar
Calvin Poulina (GBA Praag, Tsjechië), F, 2.03 meter, 18 jaar
Kevin Schutte (Hofstra University, USA), C, 2.08 meter, 19 jaar
Boyd van der Vuurst de Vries (Den Helder Suns), G, 1.92 meter, 18 jaar
Dylan van Eyck (NEO North Eastern College, USA), F, 2.02 meter, 20 jaar
Sam van Oostrum (Franklin Pierce, USA), G, 1.96 meter, 19 jaar
Marijn Ververs (Zorg en Zekerheid Leiden), G, 1.94 meter, 19 jaar
Elay Wirjo (Landstede Basketbal), G/F, 1.96 meter, 19 jaar

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF