U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions U18 tweemaal te sterk voor zuiderburen

Terug naar overzicht

Orange Lions U18 tweemaal te sterk voor zuiderburen

19 juli 2018 11:54:32

De Orange Lions U18 onder leiding van Paul Vervaeck hebben twee keer gewonnen van Belgion Lions. In Wallonië, vlakbij luik werd het 57 – 74 en 75 – 86. Een smetje op deze twee overwinningen zijn de twee kwetsuren van Keye & Roel die ze opliepen tegen respectievelijk Portugal & Ierland. Desalniettemin wordt er doot de medische staf alles aan gedaan om ze op tijd klaar te stomen voor Macedonië.

De eerste wedstrijd tegen België speelde Oranje sterk, via een goede inside –out game werd er gedegen aan een voorsprong gebouwd. Zowel inside als van buiten werd naar hartenlust gescoord. Coach Paul Vervaeck: ‘’ Elke wedstrijd zien we progressie, maar the sky is the limit met dit team ‘’.

Na een moeizame nacht speelden de Lions de tweede wedstrijd tegen België, deze werd gewonnen met 75-86. De eerste drie kwarten was het een boeiend gevecht dat gelijk op ging. Nederland ging minder secuur met de kansen om dan in de eerste wedstrijd en toen het vierde kwart aanbrak stonden de Lions twee punten voor door een buzzer-beater. Door nog een keer het gaspedaal in te druken en de intensiteit te verhogen wisten de mannen van Vervaeck uiteindelijk ook de tweede wedstrijd over de streep te trekken.

Al met al een zeer leerzame trip tegen een land die hoge ogen wil gaan gooien op het EK in Macedonië. Nog een stage in Polen en dan kan het echte werk beginnen!

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF