U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Portugal te sterk voor Orange Lions U20

Terug naar overzicht

Portugal te sterk voor Orange Lions U20

20 juli 2018 23:39:00

De Orange Lions U20 hebben hun EK wedstrijd tegen Portugal niet weten te winnen. De Lions kwamen wederom stroef op gang en verloren zelfs de eerste drie kwarten. Oranje sloot sterk af, maar dit offensief kwam duidelijk te laat. Einduitslag: 51-65.

De Orange Lions U20 namen naar het scheen niet het gevoel van de grote comeback tegen Tsjechië, maar juist dat van de fase waarin ze de grote achterstand opliepen mee in het begin van de wedstrijd tegen Portugal; sullig balverlies en schoten waar te weinig overtuiging vanaf straalde. Dat leidde tot een 10-19 achterstand na tien minuten.

Nederland verdedigde nog een streepje energieker in het tweede kwart en dat leverde minder Portugese scores op. Maar niet meer fast-breaks en ook niet meer Oranje punten op. Scoren blijkt lastig. Ruststand: 18-31

Coach Ferry Steenmetz laat zijn mannen een zone-press neerzetten, misschien dat dat de wedstrijd kan laten omslaan? Maar ook dat brengt niet de gewenste verandering. Met 25 punten in dertig minuten is het gewoon heel lastig wedstrijden winnen... Stand na dertig minuten: 25-48.

Na een verre driepunter van Marijn Ververs was het er even; de geest om te scoren. Toen kwam Oranje aardig terug, maar het was te weinig en te laat, eindstand: 51-65.

Kwartstanden: 10-19, 8-12, 7-17, 26-17.

Game changer
Veel van de scores van deze MU20 Orange Lions tot nu toe kwamen van dicht bij de basket. De twee startende lange mannen van Portugal, haalden veel daarvan weg en dat maakte het een andere wedstrijd. Halverwege het laatste kwart maakte Marijn Ververs een verre driepunter die de Oranje spirit een boost gaf; dat voorkwam een vette nederlaag.

Top performers
Marijn Ververs 12 punten en 7 rebounds. Kevin Schutte 11 punten en 6 rebounds. Malevy Leons 10 punten, en 4 rebounds.

Opvallend
Ondanks de lange atletische Portugese Inside, versloeg Nederland Portugal met 44 tegen 41 rebounds. 15 daarvan waren aanvallend.

Steenmetz: “Vandaag Portugal; een team waar we nog niet zo lang geleden tegen geoefend hebben en goed gewonnen hebben. De wedstrijd tegen Tsjechië heeft er dan toch aardig ingehakt. In het laatste kwart vonden we pas onze fighting mode en een beetje ritme en kwamen we nog aardig terug.”

Statistieken: Klik hier

Beelden: Klik hier

Volgende wedstrijd: Esland  –  Nederland, zaterdag 21 juli om 15.00 uur (NL tijd).

Livestream: klik hier

 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF