U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions U20 verliezen in spannend slot van Estland

Terug naar overzicht

Orange Lions U20 verliezen in spannend slot van Estland

21 juli 2018 23:36:34

De Orange Lions U20 hebben in de strijd om de 13e plaats verloren van Estland. De Lions begonnen sterk aan de wedstrijd, na de eerste twee kwarten stond Oranje met 13-27 voor. Estland toonde veerkracht en kwam door een erg sterk derde kwart (28-16) weer terug in de wedstrijd. De Lions herpakte zichzelf en begonnen het vierde kwart met een 0-8 run maar de Esten toonden wederom veerkracht en wisten zelfs de winst over de streep te slepen. Einduitslag: 56-54.

Kwartstanden: 10-17, 3-10, 28-16, 15-11.

Game changer
De game changer was het sterke derde kwart van de Esten waarin ze onder andere vijf driepunters raak schoten. 

Top performers
Dylan van Eyck met 22 EFF, 16 punten en 13 rebounds. 

Opvallend
Estland heeft de gehele wedstrijd op achterstand gestaan, de eerste voorsprong van Estland kwam pas in de laatste minuut van de wedstrijd.

Steenmetz: "Estland heeft één keer voor gestaan, dat was aan het eind van de wedstrijd. We begonnen voor de verandering erg goed. Het tweede kwart kwamen we bijna niet tot scoren maar dat lukte Estland ook niet. In plaats van de intensiteit hoog houden en doorte drukken na de rust slopen er toch wat fouten in onze verdediging. Na een paar makkelijke turnovers stond het weer bijna gelijk. We begonnen het vierde kwart weer met een kleine run, 
maar Estland bleef knokken en kwam terug. Dan gaat het om de momenten... Een foutje in de defense, een lay-up niet finishen, een gemiste vrije worp en een driepunter eroverheen van Estland en dan verspeel je de wedstrijd. Morgen om de 15e plaats tegen Albanië."

Statistieken: Klik hier

Beelden: Klik hier

Volgende wedstrijd: Albanië - Nederland. Op 22 juli om 10:30 uur voor de 15e plaats. 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF