U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Ook Orange Lions U15 naar vierlandentoernooi in Denemarken

Terug naar overzicht

Ook Orange Lions U15 naar vierlandentoernooi in Denemarken

9 augustus 2018 17:15:00

Net als de Orange Angels U15 doen ook de Orange Lions U15 komend weekeinde mee aan een vierlandentoernooi in Denemarken, de North Sea Development Basketball Cup (NSDBC).

Het selectietraject voor Nederland MU15 is op 20 mei wan start gegaan onder begeleiding van het coachduo Lars Jansen en Klaas Stoppels. Na drie trainingen werd de groep teruggebracht tot zeventien jongens. Met die groep van zeventien zijn vervolgens enkele oefenwedstrijden gespeeld.

Dezelfde zeventien kregen ook een uitnodiging voor de eerste training na de zomerpauze. Van dat aantal vielen er daarna nog drie af, voodat aan de laatste fase van de voorbereiding werd begonnen, namelijk een tweedaagse trainingsstage in Weert.

Bondscoach Lars Jansen: "Er zit genoeg talent in deze groep. Na een relatief korte voorbereiding zullen we in Denemarken zien waar we staan met dit team. Maar we hebben er alemaal vreselijk veel zin in om als Orange Lions het Nederlandse basketball te vertegenwoordigen."

De U15-selectie die naar Denemarken afreist, bestaat uit de volgende twaalf spelers: Daan Peerlings, Dion Turpijn, Nino Vrencken, Armin Strojil, Jelte Hoevenaars, Jelte Mast, Julian Dekker, Niek van der Plas, Dennis Logtenberg, Aramis Verhoeven, Odin Verhoeven en Boris Beerman

Hoofdcoach Lars Jansen wordt geassisteerd door Klaas Stoppels en teammanager Tim Kortekaas. 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF