U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Angels U18 redden het niet tegen Wit-Rusland

Terug naar overzicht

Orange Angels U18 redden het niet tegen Wit-Rusland

10 augustus 2018 19:01:00

De Orange Angels U18 zijn er niet in geslaagd de halve finale van het Europees Kampioenschap in de B-divisie in Oostenrijk te bereiken. Tegen het nog ongeslagen Wit-Rusland konden de Angels niet zorgen voor een nog mooier vervolg na het bereiken van de kwartfinale. Nederland leverde een solide eerste kwart af, waarna Wit-Rusland de wedstrijd langzaam maar zeker overnam en uiteindelijk met 77-64 won.

KWARTSTANDEN: 19-20, 25-10, 20-17, 13-13.

Game flow
Wit-Rusland komt als eerste op een ruime voorsprong. Maar daar blijft in de resterende vier minuten van het eerste lwart niet veel van over. De Angels pakken en aantal steals en ronden die goed af via Jade Blagrove en Linda van Schaik. De stand verandert van 17-8 voor Wit-Rusland naar 19-20 voor de Angels na de eerste tien minuten. Wit-Rusland herpakt zich in het tweede kwart. De schoten gaan er vaker in, ze pakken meer rebounds en zo breidt Wit-Rusland langzaam maar zeker de voorsprong uit. Een ruststand van 44-30 is dan ook het gevolg. Na rust loopt het verschil al snel op naar twintig punten. Vooral Kseniya Malashka schiet met scherp namens Wit-Rusland en wordt topscorer met 34 punten. Toch komen de Angels nog aardig dicht bij in de laatste minuten. Een verschil van 23 punten wordt uiteindelijk nog teruggebracht naar dertien punten, maar de nederlaag is een feit. Morgen gaan de Angels verder spelen voor de plaatsen vijf t/m acht.

Top perfomers
Kseniya Malashka is bij Wit-Rusland de grote uitblinker met liefst 34 punten, 14 rebounds en 4 assists. Bij de Angels is Evelien Lutje Schipholt met 16 punten en 17 rebounds goed voor een dikke double-double.

Opvallend
Nederland schiet achter de driepuntslijn niet al te best, getuige het percentage van 16,7 procent (3/18), mist tien vrije worpen (15/25) en heeft 29 keer balverlies. De zeventiende aanvallende rebounds geven aan dat de Angels wel goed achter de gemiste schoten aangingen.

Bondscoach Meindert van Veen:
"In het eerste kwart wisten we met een goede press een snel opgelopen achterstand goed te maken. In het tweede kwart zakten we compleet door het ijs. Balverlies en slecht rebounden gaven de Wit-Russen volop kansen. Die schoten met scherp en we hadden daar geen antwoord op. In de tweede helft ben ik op zoek gegaan naar een vijftal dat wilde knokken. We kwamen eventjes tot op tien punten, maar meer zat er niet in. Een volkomen terechte nederlaag. Vooraf had ik gedacht dat we een kans hadden, mits we met z'n allen goed zouden spelen, maar dat zit er dit EK helaas niet in. Het is elke wedstrijd weer zoeken, naar wie er in de wedstrijd zit en dat waren er vandaag veel te weinig. We hebben een enorme kans op de bovenste vier gemist en dat doet zeer. Morgen ogen we tegen de Finland, dat zeer verrassend van Israël verloor en dat zal een zware dobber worden. Hoe mentaal weerbaar ben je is altijd de vraag op dit soort zware toernooien."

Stats: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Finland - Nederland op zaterdag 11 augustus om 14.15 uur (Nederlandse tijd).

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF