U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions U16 beginnen EK in A-divisie met verlies

Terug naar overzicht

Orange Lions U16 beginnen EK in A-divisie met verlies

10 augustus 2018 20:49:00


Foto's fiba.com

De Orange Lions U16 zijn het Europees Kampioenschap in de A-divisie begonnen met een nederlaag. Letland was vrijdag in het Servische Novi Sad met 77-69 te sterk voor Nederland, dat bleef knokken en het veld met opgeheven hoofd kon verlaten. Bij rust was het 37-33. Joryam Saizonou was met 17 punten topscorer bij Oranje.

KWARTSTANDEN: 17-17, 20-16, 24-17, 16-19.

Game flow
Letland staat bij de rust met 37-33 voor, maar gebruikt vervolgens het derde kwart om het verschil boven de tien punten te brengen. Een rake driepunter van Raimonds Cudars betekent 52-37, al slagen de Lions er wel aan het eind van het derde kwart in er weer vier puntjes of te snoepen: 61-50. Bij 75-60 in het vierde kwart is de marge weer vijftien. Nederland blijft vechten en komt uiteindelijk toch weer binnen de tien punten.

Top perfomers
Joryam Saizonou is van de bank goed voor 17 punten en schiet 7 op 8 (2 op 2 driepunters). Ook starter Jaron Held scoort met 12 punten in de dubbele cijfers en heeft ook nog 4 assists en 4 steals. 

Opvallend
Nederland mag 11 vrije worpen meer nemen dan Letland, maar mist van de 21 er liefst 12. De Lions leiden ook nog eens 24 keer balverlies. Opmerkelijk was dat de organisatie het Nederlandse volkslied niet had gedownload, maar dat losten de Nederlandse supporters op door zelf maar luidkeels het Wilhelmus te gaan zingen, waarna de spelers dat voorbeeld volgden. Slordig van de organisatie, maar ook wel weer een mooi moment.

Bondscoach Wierd Goedee: "Door veel dingen goed te doen, creëren we een kans voor onszelf om te winnen. De inconsistencie in alertheid, overtuiging en het nakomen van verdedigende afspraken maakt dat we tegen een ongeveer gelijkwaardige tegenstander dat nog niet voor elkaar krijgen. Het gat werd gemaakt in het derde kwart, waarin we een aantal defensieve missers maakten, die in rap tempo leiden tot meerdere Letse driepunters. Morgen tegen Spanje dat met 72-46 gehaakt maakte van Servië."

Stats: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Nederland - Spanje op zaterdag 11 augustus om 18.15 uur (Nederlandse tijd).

Live stream: klik hier.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF