U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions U16 laten na rust hun tanden zien tegen Spanje

Terug naar overzicht

Orange Lions U16 laten na rust hun tanden zien tegen Spanje

12 augustus 2018 10:17:00


Foto's fiba.com

De Orange Lions U16 hebben ook hun tweede wedstrijd bij het Europees Kampioenschap in de A-divisie verloren. In het Servische Novi Sad was Spanje zaterdag met 52-77 te sterk voor Nederland. Met name in de tweede helft lieten de Lions hun tanden zien en speelden toen aardig mee met de titelfavoriet.

KWARTSTANDEN: 10-29, 9-16, 22-23, 11-9

Game flow
Na het eerste kwart (10-19) was de wedstrijd min of meer al gespeeld en bij rust keken de Lions tegen een achterstand van 26 punten aan. Maar na de rust beet Nederland beter van zich en scoorde in de tweede helft zelfs een puntje meer dan de Spanjaarden.

Top perfomers
Oshean Brathwaite, Joryam Saizonou en Yannick Kraag scoorden in de dubbele cijfers en waren ieder goed voor tien punten. Kraag was met zes stuks ook nog de beste rebounder bij Nederland.

Opvallend
De Spanjaarden waren cijfermatig in de meeste categorieën heer een meester (zoals bijvoorbeeld een 62-35 reboundoverwicht), maar Nederland dwong wel 23 keer balverlies af bij de Zuid-Europese opponent. Het was soms spijkerhard. Jedial Cordilia moest na afloop naar het ziekenhuis voor een paar hechtingen.

Bondscoach Wierd Goedee: "Spanje is de top van Europa en gaat voor niets minder dan de titel. Deze U16-lichting sloopte in de voorbereiding hun eigen U17-selectie en deed dat ook met Servië in de eerste wedstrijd. In het eerste kwart overkwam ons hetzelfde. Het duurde even voordat we strijd gingen leveren, maar dat kwam wel. Gaandeweg het eerste kwart en de kwarten daarna hebben we gestreden voor wat we waard waren en dat is een mooie opsteker die we meenemen. Zij maken harde fouten, de scheidsrechters laten veel toe, dit is de manier waarop er in de top van Europa wordt gespeeld. Wen er maar aan, hebben we tegen de jongens gezegd. Dat moet je ervaren, ondergaan en zelf ook gaan doen, en ik vind dat ze dat wel zijn gaan doen. Die Usman Garuba van hun had 11 rebounds in 13 minuten, waarvan 6 aanvallende. Dat is een monster. Maar we zijn fouten op hem gaan maken. Dan maar zo. Je ziet de irritatie bij die jongen toenemen, hij flopte zelfs een keer. Nou komen we een beetje in de buurt van waar we willen zijn, dacht ik toen. Het verschil tussen Spanje en ons stond al na het eerste kwart op het bord, daarna zijn we het gevecht aan gegaan en hebben we ons op verschillende vlakken met Spanje kunnen meten."

Stats: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Nederland - Servië op zondag 12 augustus om 20.30 uur (Nederlandse tijd).

Live stream: klik hier.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF