U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Bondsspelden voor Jos Meeuwsen, Mark Verburg en Bert Koot

Terug naar overzicht

Bondsspelden voor Jos Meeuwsen, Mark Verburg en Bert Koot

10 september 2018 13:58:00

Jos Meeuwsen, Mark Verburg en Bert Koot zijn afgelopen weekeinde onderscheiden voor hun verdiensten voor het Nederlandse basketball. Meeuwsen, Verburg en Koot, die alledrie stoppen met hun jarenlange werkzaamheden op het gebied van de arbitrage, ontvingen de Bondsspeld van de Nederlandse Basketball Bond. 

Jos Meeuwsen werd gehuldigd tijdens de scheidsrechtersbijeenkomst van de afdeling Noord in Drachten. Hij is in Noord sinds 2004 lid geweest van de arbitragewerkgroep als begeleider van E-scheidsrechters en als coördinator voor Friesland. De laatste tien jaar was Meeuwsen verantwoordelijk voor de aanschrijvingen van de scheidsrechters in Noord. Hij was bovendien zelf ook sinds 1980 actief als scheidsrechter en vanaf 1999 ook als arbiter in het rolstoelbasketbal. Daarnaast heeft Meeuwsen ook jarenlang in de landelijke competities gefloten en maakte hij zich verdienstelijk als NBB-docent voor spelregelopleidingen.

In de afdeling West kregen Mark Verburg en Bert Koot de bondsspeld uitgereikt. Naast het fluiten van wedstrijden (ook in het rolstoelbasketbal) in de afdeling en op landelijk niveau was Verburg ruim vijftien jaar actief binnen de afdeling West als herplanner in de werkgroep arbitrage. Daarnaast heeft hij ook vele jaren zijn steentje bijgedragen in de projectgroep modernisering opleidingen binnen de NBB.

Zijn college Bert Koot is jarenlang lid geweest van de werkgroep arbitrage in de afdeling West, en was in het verleden ook interim-voorzitter van Rayon West. Daarna bekleedde Koot kort de functie van afdelingscommissielid en trad hij tegelijkertijd toe tot de werkgroep arbitrage. Ook is hij ruim drie jaar actief geweest als coördinator planning voor alle landelijke competities en natuurlijk ook heel lang als scheidsrechter in het valide als rolstoelbasketbal.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF