U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Mohammed Kherrazi vervangt geblesseerde Stefan Wessels

Terug naar overzicht

Mohammed Kherrazi vervangt geblesseerde Stefan Wessels

11 september 2018 08:55:00

Mohamed Kherrazi keert terug in het Nederlands basketbalteam. Voor de interlands van komende week vervangt hij de geblesseerde Stefan Wessels. De Orange Lions spelen op vrijdag 14 september a.s. in Almere tegen Hongarije en op maandag 17 september uit tegen Litouwen.

De 28-jarige forward van Zorg zen Zekerheid Leiden kwam tussen 2013 en 2017 al 49 keer uit voor de Orange Lions. Hoofdcoach Toon van Helfteren: "Kherrazi is een ervaren en sterke speler die ons kan helpen op de 3- en 4-positie. Daarmee kunnen we het verlies van Wessels opvangen. Uiteraard wensen we Stefan een spoedig herstel.’’

In overleg met Van Helfteren heeft Terrence Bieshaar besloten in Spanje te blijven. Daardoor heeft de coach voor de ontmoetingen tegen Hongarije en Litouwen nu de gewenste twaalf spelers over. De trainingen in Almere zijn inmiddels gestart.

De duels zijn de eerste twee in de laatste kwalificatiereeks voor de FIBA World Cup van volgend jaar in China. In november, december en februari volgen de andere vier. Dan is duidelijk of Nederland voor het eerst in 33 jaar weer meedoet aan het WK. Sinds midden jaren tachtig is Oranje niet meer zo dicht bij plaatsing voor een mondiale eindronde geweest.

De interland komende vrijdag 14 september jn Topsportcentrum Almere begint om 20.00 uur. Klik hier voor tickets.

Ga voor meer informatie over de Orange Lions naar www.oranjebasketball.com.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF