U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Voormalig international Esther Wender onderscheiden met Bondsspeld

Terug naar overzicht

Voormalig international Esther Wender onderscheiden met Bondsspeld

12 september 2018 16:50:00

Esther Wender is onderscheiden met de Bondsspeld van de Nederlandse Basketball Bond. De 52-jarige Wender, die 1 augustus j.l. na een dienstverband van zeventien jaar afscheid nam van de NBB, kreeg de speld afgelopen dinsdag namens het bestuur uit handen van Algemeen Directeur Simone Volmer-van den Biggelaar voor haar verdiensten voor het Nederlandse en internationale basketball.

Wender heeft als basketbalster een fraaie staat van dienst. Ze maakte haar debuut in het Nederlands vrouwenteam in 1985 en speelde als center maar liefst 106 interlands. Op clubniveau kwam ze uit voor Tonego (Haaksbergen), Jolly Jumpers (Tubbergen), Mount Marty College (USA), Canadians (Amsterdam), Den Helder en Zaragoza (Spanje). Bij die laatste club sloot ze haar carrière als professioneel basketbalster af. Buiten het veld was Wender ook jarenlang werkzaam als Women’s Basketball Consultant bij FIBA Europe en werkte ze zeven jaar als Public Relations Manager bij NBA Europe.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF