U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Crackerjacks gekozen tot sportvereniging van het jaar

Terug naar overzicht

Crackerjacks gekozen tot sportvereniging van het jaar

20 september 2018 13:44:00


Crackerjacks viert feest (foto www.verenigingvanhetjaar.nl).

Het Nederlands basketball heeft alweer wat te vieren. Basketbalvereniging Crackerjacks uit Amersfoort is gekozen tot 'Vereniging van het Jaar' in de categorie sport. Er ging woensdagavond een luid gejuich op in sporthal Zielhorst in Amersfoort, toen Crackerjacks te horen kreeg tot beste sportvereniging van Nederland te zijn uitgeroepen. De prijs bestaat uit diverse Masterclasses van professionals voor de vereniging. Bovendien maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm om de Crackerjacks extra in de schijnwerpers te zetten.

Behalve Crackerjacks behoorden ook volleybalvereniging Sudosa-Desto uit Assen en rugbyclub The Big Bulls uit Almelo  tot de drie finalisten in de categorie sport. De eerste prijs ging naar de Amersfoortse basketbalclub, omdat Crackerjacks zich volgens de organisatie van de landelijke verkiezing 'in een paar jaar tijd heeft ontwikkeld tot een vereniging, die zich met diverse activiteiten maatschappelijk heeft onderscheiden en die wordt gedreven door een grote groep betrokken vrijwilligers'. 

Crackerjacks uit Amersfoort is volgens het juryrapport een vereniging die in twee jaar tijd van een naar binnen gerichte organisatie en nauwelijks zichtbaar voor de buurt en gemeente, is veranderd in een vereniging die volop actief is in de samenleving. Crackerjacks werkt in Amersfoort nauw samen met scholen, het speciaal onderwijs en een asielzoekerscentrum, en doet veel voor langdurig zieken, werkzoekenden en gehandicapten. Sportwethouder Hans Buijtelaar, die ook bij de overhandiging van de prijs aanwezig was, sprak in dat opzicht duidelijk taal: "Jullie maken hier waar wat maatschappelijke inzet betekent.’’

Om uit de drie finalisten een keus te kunnen maken, hadden de drie laatst overgebleven sportverenigingen bezoek gekregen van beachvolleyballer Alexander Brouwer en hockeyer Robbert Kemperman,ambassadeurs van de verkiezing 'Vereniging van het Jaar'. Robbert Kemperman zei na afloop van dat bezoek: “Het is mooi om te zien dat deze verenigingen niet alleen een belangrijke rol spelen in het leven van de mensen die bij de vereniging aangesloten zijn, maar ook in de gemeenschap. Er zit zoveel meer achter een vereniging”

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF