U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Talent TeamNL 3x3 start Spelen met verlies en winst

Terug naar overzicht

Talent TeamNL 3x3 start Spelen met verlies en winst

10 oktober 2018 15:26:00

Nederland is het 3x3 toernooi bij de Youth Olympic Games in het Argentijnse Buenos Aires redelijk begonnen. Talent TeamNL leed vandaag in de eerste wedstrijd in de groepsfase een 11-7 nederlaag tegen Australië. maar herstelde zich daarna met een 22-12 overwinning op Estland.

Aanvankelijk kregen Kiki Fleuren, Evelien Lutje Schipholt, Zoë Slagter en Robyn Bouwer er geen bal in tegen de eerste tegenstander in groep D, Australië. Pas bij een 11-1 achterstand begonnen de schoten te vallen bij de Orange Angels, te beginnen met een een score en een tweepunter van Kiki Fleuren. Van 11-4 werd het uiteindelijk nog 11-7, maar het Nederlande viertal moest tegen Estland veel beter voor de dag komen, om nog kans te maken op een plek in de kwartfinales.

Dat deden ze. Via een tweepunter van Zoë Slagter leidde Nederland al snel met 4-6 en bouwde vervolgens die voorsprong gestaag uit. Halverwege het tweede groepsduel was het 5-12, waarbij Talent TeamNL profijt kon trekken uit de snelle foutenlast bij Estland. Twee rake vrije worpen van Evelien Lutje Schipholt zorgden voor 7-14, waarna stukje bij beetje het verschil steeds groter werd. Kiki Fleuren bepaalde met een tweepunter de eindstand voortijdig op 22-12. Het feit dat Nederland 22 punten scoorde en maar 12 punten toestond aan Estland kan nog een rol gaan spelen als er meerdere teams gelijk eindigen.

"De eerste game hebben we niet zoveel gescoord. Mooi dat je nu wel veel punten scoort”, reageerde Kiki Fleuren na de zege op het Baltische land. Waarom het nu wel liep? “Tegen Australië vielen de ballen niet goed. Daardoor ging de energie er een beetje uit. In de tweede game was onze mindset gericht op scoren, scoren en nog eens coren. We wilden niet blijven hangen in het negatieve. Dat is ons denk ik wel gelukt.”

Zondag 14 oktober a.s. spelen de Angels de laatste twee groepduels tegen Tsjechië (17.00 uur) en Spanje (19.00 uur). Voor een plek bij de laatste acht moet Nederland bij de eerste twee in de groep eindigen.

Klik hier voor de livestream van het duel tegen Estland.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF