U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Kees Akerboom junior in bestuur stichting Nederlands Mannen Team

Terug naar overzicht

Kees Akerboom junior in bestuur stichting Nederlands Mannen Team

12 oktober 2018 13:28:35

Kees Akerboom junior treedt toe tot het bestuur van de stichting Nederlands Mannen Team (NMT), de organisatie die de activiteiten van het Nederlands basketballteam regelt. Hij volgt Rolf Franke op als bestuurslid technische zaken.

De 34-jarige Akerboom kwam 99 keer uit voor de Orange Lions. ,,Dat heb ik elke keer als heel eervol ervaren. Ik ben blij dat nu iets kan terugdoen voor het basketball.’’ Na afgelopen seizoen stopte Akerboom als professioneel basketballer.

Rolf Franke verliet in juli het NMT-bestuur om geen belangenverstrengeling te krijgen met zijn nieuwe functie als hoofdcoach van Zorg en Zekerheid Leiden. Met de komst van Akerboom telt het onbezoldigde bestuur nu weer zes leden. Voorzitter is oud-international Bert Kragtwijk.

Behalve met het Nederlands mannenteam houdt het bestuur zich ook bezig met Nederland B en de Orange Lions Academy, het jeugdopleidingprogramma van het NMT en de NBB. Oranje zit midden in de laatste serie kwalificatiewedstrijden voor het wereldkampioenschap van volgend jaar in China.

Ga voor meer over de Orange Lions naar www.oranjebasketball.com.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF