U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Technisch Directeur Krijn de Schutter verruilt NBB voor NOC*NSF

Terug naar overzicht

Technisch Directeur Krijn de Schutter verruilt NBB voor NOC*NSF

18 oktober 2018 16:19:00

Technisch Directeur Krijn de Schutter verruilt per 1 januari 2019 de Nederlandse Basketball Bond voor een baan bij NOC*NSF. De Schutter is gevraagd als prestatiemanager toe te treden tot het High Performance Team van de sportkoepel.

Krijn de Schutter is sinds 1 november 2016 Technisch Directeur bij de Nederlandse Basketball Bond. Daarvoor werkte hij in dezelfde functie bij de Nederlandse Rugby Bond. In de ruim twee jaar dat De Schutter werkzaam is als Technisch Directeur bij de NBB zijn er veel sportieve successen geboekt. In 2017 vergaarden de nationale basketbalselecties samen zes medailles op grote internationale toernooien. Dit jaar staat de teller op vijf: WK-zilver voor de 3x3 mannen, EK-brons voor de Orange Angels U20, EK-zilver voor Orange Angels 3x3, EK-goud (B-divisie) voor de Orange Lions U18 en historisch WK-goud voor de rolstoelbasketbalsters. Daarnaast is onder leiding van De Schutter de Orange Lions Academy opgezet en van start gegaan in Amsterdam.

Algemeen Directeur Simone Volmer ziet De Schutter met lede ogen vertrekken. “Krijn heeft veel goed werk verricht de afgelopen twee jaar, waarin hij een duidelijke visie heeft neergezet op talentontwikkeling en topsport voor de komende jaren. We hadden hem graag langer aan boord gehad, maar snappen dat hij deze kans wil grijpen en willen hem daarbij ook niet in de weg staan. We wensen Krijn ontzettend veel succes bij NOC*NSF.”

De NBB was met De Schutter in gesprek voor een contractverlenging tot 2020 om de ingezette lijn verder te optimaliseren, maar hij kon de geboden kans door NOC*NSF niet laten lopen. De Schutter: “De prestaties die zijn neergezet bevestigen de potentie van het Nederlandse basketball. Hierbij zijn de spelers, coaches, academies en de verenigingen de motoren achter het succes. Er is vooral vooruitgang geboekt op het gebied van  de infrastructuur, het leiderschap, de focus en de kwaliteit van de programma’s. We zijn er nog niet maar er staat een stevige basis. Ik kijk met veel plezier terug op deze voor mij zeer waardevolle periode en ben dankbaar dat ik met zoveel betrokken en professionele mensen heb mogen samenwerken.”

De NBB gaat zo snel mogelijk op zoek naar een opvolger voor Krijn de Schutter. Een speciale commissie zal hiervoor de opdracht krijgen.  

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF