U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Succesvolle Big Shots Basketball Camps keren terug in 2019

Terug naar overzicht

Succesvolle Big Shots Basketball Camps keren terug in 2019

20 oktober 2018 17:37:00

Goed nieuws! De Big Shots Basketball Camps keren weer terug in de zomer van 2019. Voor jongens en meisjes van alle leeftijden worden in de eerste weken van de zomervakantie leuke en leerzame basketbalkampen georganiseerd, waar Nederlandse internationals, topspelers uit de DBL en de VBL, en goede jeugdcoaches hun medewerking aan verlenen. Zij staan bij de Big Shots Basketball Camps klaar om met de deelnemers in een prettige sfeer aan hun skills te werken.

Deelname is mogelijk voor alle jongens en meisjes, want de camps worden georganiseerd voor kids in de leeftijd 6 t/m 12 jaar (Mini Camps), voor 12 tot 15 jaar (U15) en 15 jaar en ouder (15+). Het maakt niet uit op welk niveau je basketbalt, iedereen is welkom. Bij de Big Shots Basketball Camps wordt de nadruk gelegd op fundamentals en skills en het spelen van 1-tegen-1. Daarnaast zijn er natuurlijk wedstrijdelementen waarbij de aangeleerde skills in teamverband worden toegepast.

Groot succes
De Camps van 2018 waren een groot succes, met Mini Camps in Vlijmen, Rotterdam, Noordwijk en Zwolle. Voor de oudere leeftijden (U15 en 15+) werden er kampen inclusief overnachtingen georganiseerd in het Landstede Sportcentrum in Zwolle. De vele positieve reacties van deelnemers en ouders hebben de organisatoren de energie gegeven om door te gaan. Dus ook in 2019 keren de Big Shots Basketball Camps terug naar deze locaties of regio’s om nog meer kids een paar leuke basketbaldagen te bezorgen in de zomervakantie!

Mike Schilder, organisator van de Big Shots Basketball Camps, is nog steeds zeer te spreken over de mogelijkheden die er binnen het Landstede Sportcentrum zijn voor zowel topsporters als breedtesporters: “Na een succesvolle eerste editie ben ik heel blij dat we de camps kunnen voortzetten. Het Landstede Sportcentrum is enorm goed bevallen en we hopen dat we er met een aantal aanpassingen een nog mooier camp neer kunnen zetten. Het enthousiasme van alle deelnemers en de positieve geluiden uit de hele basketbalwereld zorgen voor veel positieve motivatie om dit een structurele toevoeging te laten zijn voor vele basketballende kinderen in heel Nederland. Ik heb er weer veel zin in!”

Ook Matthijs Groot is als organisator van de Big Shots Basketball Camps enorm enthousiast over de afgelopen zomer. “Na het stoppen van de NBB Camps eind 2017 zijn Mike en ik gestart met het enthousiasmeren van de jeugd in samenwerking met vele eredivisiespelers in Nederland. Afgelopen zomer hebben wij veel jeugdige basketballers weten te bereiken door het land heen. Bij elk kamp heerste een fijne sfeer waarin er door de deelnemers keihard werd gewerkt, maar was er ook voldoende ruimte om veel plezier te hebben.Door de geweldige interactie tussen de coaches en de jeugd ontstond er ook weer extra energie, ondanks de vermoeidheid na zo veel dagen hard werken. Het is geweldig om te zien dat deelnemers van de Bog Shots Basketball Camps na deze zomer ook de weg weten te vinden naar de eredivisiewedstrijden om hun coaches aan het werk te zien bij hun eigen club. Wij hopen in 2019 weer meer kids te kunnen enthousiasmeren en te helpen om zichzelf te ontwikkelen!”

De Big Shots Basketball Camps 2019 zijn op de volgende data gepland:

Mini Camp Vlijmen: 8 t/m 11 juli 2019
Mini Camp Zwolle: 16 t/m 19 juli 2019
Mini Camp Katwijk: 29 juli t/m 1 augustus 2019
Mini Camp Rotterdam: 29 juli t/m 1 augustus 2019
U15 Camp Zwolle: 22 t/m 27 juli 2019
15+ Camp Zwolle: 22 t/m 27 juli 2019

Er kan nu al ingeschreven worden voor het camp via de website www.bigshotscamp.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF