U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Ook Donar kan koploper Landstede Basketbal niet stoppen

Terug naar overzicht

Ook Donar kan koploper Landstede Basketbal niet stoppen

7 december 2018 10:36:00

Ook regerend kampioen Donar is er niet in geslaagd om Landstede Basketbal de eerste nederlaag van het seizoen in de Dutch Basketball League te bezorgen. Tot in het derde kwart stonden de Groningers donderdagavond in de eigen MartiniPlaza op voorsprong, maar daarna kwam Landstede sterk terug, om vervolgens in de slotfase overeind te blijven. Het werd 84-90 voor de nog steeds ongeslagen koploper uit Zwolle.

Van de achtervolgers had New Heroes Den Bosch het donderdagavond in het eerste kwart lastig met Apollo Amsterdam. Na tien minuten spelen stond het in de Maaspoort 14-21. In het tweede kwart zette New Heroes de zaken recht. Via 32-10 werd het 46-31 bij rust. UIteindelijk wonnen de Bosschenaren met 87-63.

Na vier nederlagen op rij slaagde de verrassende nieuwkomer Dutch Windmills erin die negatieve reeks donderdagavond te doorbreken. Dat ging ten koste van Den Helder Suns, dat nog altijd in eigen huis niet heeft gewonnen. Tegen de Windmills hield de ploeg van Peter van Noord voor de pauze nog gelijke tred. Maar in de tweede helft liep het verschil alsnog op naar 55-76.

Bij Aris Leeuwarden loopt het even niet. De Friezen leden donderdagavond in Weert hun derde nederlaag op rij, waardoor Basketball Academie Limburg de tweede zege van het seizoen kon bijschijven. Aris Leeuwarden werd na een ruststand van 31-29 met 63-60 teruggewezen. De Limburgers hebben de laatste plaats overgedaan aan Apollo en hebben nu Den Helder Suns in het vizier.

Ga voor de complete verslagen naar www.basketballleaugue.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF