U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Landstede Basketbal al dertien duels op rij ongeslagen

Terug naar overzicht

Landstede Basketbal al dertien duels op rij ongeslagen

9 december 2018 10:14:00

Landstede heeft zijn ongeslagen status als koploper in de Dutch Basketball League eenvoudig in stand kunnen houden. In Amsterdam wonnen de Zwollenaren zaterdagavond met 60-91 van Apollo. De winning streak van Landstede in het nieuwe DBL-seizoen duurt nu al dertien wedstrijden.

Den Helder Suns heeft eindelijk de eerste thuiszege van het seizoen  te pakken. De ploeg van Peter van Noord boog zaterdagavond in het vierde kwart niet voor het sterk aandringende Feyenoord Basketball Rotterdam en won met 76-67. Boy van Vliet, een van de grote verrassingen dit seizoen in de DBL, was de topscorer met 17 punten.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft ook zonder spelverdeler Maurice Watson in Leeuwarden een regelmatige zege geboekt. Aris Leeuwarden werd met 81-95 afgetroefd. Nick Masterson (31 punten) en Darius Thompson (27 punten) maakten de meeste punten in dit duel tussen de nummer twee en nummer zeven op de ranglijst.

Donar is zondagmiddag door het oog van de naald gekropen in Dordrecht. Met nog 1:49 te spelen was Dutch Windmills op weg naar een stunt, want het stond op dat moment 73-68. Donar kwam terug, maar Shavon Coleman leek matchwinner te worden, totdat Lance Jeter twee seconden voor tijd de winnende driepunter afdrukte: 75-76.

Bij het duel tussen Basketball Academie Limburg en New Heroes Den Bosch was de spanning al snel uit de wedstrijd verdwenen. Via 7-27 liep New Heroes uit naar een 14-38 ruststand. Het pleitte voor de Limburgers dat ze in de tweede helft meer weerstand boden. Maar dat veranderde niets meer aan de ruime 49-80 nederlaag die het uiteindelijk werd.

Ga voor de volledige wedstrijdverslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF