U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Jason Dourisseau schiet Donar in de zoemer naar winst

Terug naar overzicht

Jason Dourisseau schiet Donar in de zoemer naar winst

27 januari 2019 02:40:00

Dankzij een buzzerbeater van Jason Dourisseau heeft Donar zaterdagavond de topper tegen New Heroes Den Bosch gewonnen. Na de D-fout van Thomas Koenis leek New Heroes te gaan winnen. Driepunters van Sitton en Jeter brachten Donar terug. De Bosschenaren kwamen op 79-80, maar in de zoemer knalde Jason Dourisseau via het bord de winnende driepunter binnen: 82-80.

Zonder de vertrokken Lavone Holland kon Den Helder Suns zaterdagavond geen vuist maken tegen Landstede Basketbal. Bij rust was het duel al beslist. Opvallend was dat slechts twee Helderse spelers voor de pauze wisten te scoren. Uiteindelijk werd het 44-76 voor Landstede dat daardoor de koppositie in de Dutch Basketball League zaterdsg even overnam van Zorg en Zekerheid Leiden. 

Feyenoord Basketball Rotterdam hield twee punten over aan de streekderby met Dutch Windmills uit Dordrecht. Daar zag het halverwege niet naar uit, want de ploeg van Geert Hammink leidde bij rust met 29-45. Het derde kwart ging echter met 24-8 naar de thuisploeg. In de slotfase toonde Feyenoord zich de meest koelbloedige en won zo met 76-74.

Aris Leeuwarden heeft de stunt tegen Donar van afgelopen zondag geen vervolg kunnen geven. De Friezen hadden net als tegen de Groningers moeite om in het laatste kwart te scoren. Apollo werkte zaterdagavond de 63-60 achterstand weg en pakte alsnog de winst met 70-78.

Zorg en Zekerheid Leiden nestelde zich zondag weer aan kop van de DBL. Basketball Academie Limburg kon ZZ Leiden geen strobreed in de weg leggen. De Leidse ploeg was ook na een zware wedstrijd voor de FIBA Europe Cup gretig in Limburg. Het gehandicapte BAL ging met 55-97 ten onder.

Ga voor de volledige wedstrijdverslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF