U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Den Helder Suns laat koploper ZZ Leiden zweten

Terug naar overzicht

Den Helder Suns laat koploper ZZ Leiden zweten

17 februari 2019 14:30:00

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zaterdagavond in Den Helder de zestiende competitiezege op rij geboekt, maar van een leien dakje ging het bepaald niet. Den Helder Suns liet de Leidse koploper in de Dutch Basketball League flink zweten en had misschien wel meer aan het duel over kunnen houden dan de 57-68 nederlaag die het uiteindelijk werd.

Donar herstelde zich zaterdagavond enigszins van een moeilijke fase waarin het verkeert, door eenvoudig van Feyenoord Basketball Rotterdam te winnen. De Groningers hadden geen kind aan de Rotterdammers. Halverwege was het al 49-26. Na de pauze ging de thuisploeg volle bak door naar 111-72. Coach Erik Braal maakte dat niet meer mee. Hij werd na twee technische fouten weggestuurd.

Dutch Windmills blijft de luis in de pels van de bovenste vier clubs op de ranglijst. De nieuwkomer uit Dordrecht nam zaterdag verder afstand van de zesde plaats en blijft voorzichtig de vierde plek in het vizier houden. Apollo Amsterdam slaagde er niet in om de Dordtenaren te verschalken. Via een ruststand van 28-33 werd het uiteindelijk 59-71 voor de ploeg van Geert Hammink.

Landstede Basketbal liet zich niet verrassen in Weert. Een onbevangen spelend Basketball Academie Limburg stond zondagmiddag na tien minuten nog aan de goede kant van de score (18-16), maar daarna kwam Landstede Basketbal langzaam op stoom en moesten de Limburgers passen. Uiteindelijk werd het 64-94.

De clubs hebben nu een weekeinde vrij vanwege het interlandweekeinde van de Orange Lions met duels tegen Litouwen thuis (22 februari) en Polen uit (25 februari).

Ga voor de uitgebreide wedstrijdverslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF