U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » BT2 opleiding in Vriezenveen succesvol afgerond

Terug naar overzicht

BT2 opleiding in Vriezenveen succesvol afgerond

13 maart 2019 21:30:00

Het was afgelopen zaterdag een bijzondere dag voor de verenigingen Peatminers uit Vriezenveen en Jolly Jumpers Tubbergen. In sporthal de Stamper te Vriezenveen werd de BT2 opleiding die beide verenigingen samen hebben opgezet, afgerond.

Met medewerking van gecertificeerde trainer/coaches en opleiders van beide verenigingen is een aantal workshops verzorgd die de veelal jeugdige trainer/coaches van beide verenigingen naar een hoger niveau moest brengen. De deelnemers, voor een groot deel vrouwen, hebben in de periode dat de workshops gegeven werden, onder begeleiding van ervaren trainer/coaches, trainingen verzorgd, wedstrijden gecoacht en opdrachten verzorgd die gekoppeld waren aan de inhoud van de workshops.

De 'vier inzichten over trainerschap' vormden de rode draad binnen de opleiding. Op een gestructureerde wijze training geven, individuele aandacht geven aan de spelers en positief stimuleren waren de competenties waarmee de potentiele BT2 trainer/coaches aan de slag zijn gegaan.  Het bijzondere van deze BT2 opleiding was dat de deelnemers de opleiding gezamenlijk hebben afgesloten.

Op dezelfde dag, afgelopen zaterdag, zijn de portfolio's van de deelnemers in individuele gesprekken besproken en beoordeeld en hebben alle deelnemers een deel van een training in de praktijk laten zien. De PVB's (Proeve van Bekwaamheid) werden afgenomen door opleiders van beide verenigingen onder begeleiding van de NBB. Dat het initiatief en de aanpak ven beide verenigingen succes heeft opgeleverd, bleek wel uit het enthousiasme en de kennis en vaardigheden die de deelnemers op de afsluitende dag hebben laten zien. Uiteindelijk hebben 13 van de 18 deelnemers hun PVB met succes afgesloten en ontvingen zij hun BT2 diploma. Al met een mooi resultaat:

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF