U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Ook Krajicek Foundation sluit zich aan bij 3x3 WE HERE campagne

Terug naar overzicht

Ook Krajicek Foundation sluit zich aan bij 3x3 WE HERE campagne

13 april 2019 13:37:00

Ook de Krajicek Foundation heeft zich aangesloten bij de WE HERE campagne van de Nederlandse Basktball Bond in de aanloop naar de FIBA 3x3 World Cup in Amsterdam. Dat gebeurde afgelopen vrijdag (5 april) tijdens de jaarlijkse Krajicek Life Skills Dag van de Krajicek Foundation in Nieuwegein.

Frank Vermeulen, bondscoach van 3x3 basketballers U23, gaf een workshop 3x3 basketball aan 120 ‘Krajicek Scholarshippers’ uit heel Nederland. Het doel was deze groep te enthousiast te maken om ook 3x3 basketball aan te gaan bieden op de vele Krajicek Playgrounds verspreid door Nederland. De Krajicek Playgrounds die hier actief mee aan de slag gaan, worden door de NBB ondersteund met een 3x3 starterspakket.

3x3 activiteiten
Van 18 t/m 23 juni is het Museumplein in Amsterdam het decor voor een uniek evenement in Nederland: het officiële Wereldkampioenschap 3x3 basketball. Om zoveel mogelijk mensen kennis te maken met het in razend tempo populair wordende 3x3, probeert de NBB in samenwerking met verenigingen en instanties zoveel mogelijk 3x3 activiteiten in Nederland te lanceren. Tijdens het WK zelf organiseert de NBB een aantal side events, waaronder de 3x3 Playground Cup voor teams uit alle WE HERE steden. De Krajicek Basketball Tour 2019 wordt in dit evenement geïntegreerd, zodat alle jongeren van de Krajicek Playgrounds de kans krijgen om zelf te schitteren bij het WK.

Martin Ho-Suie-Sang, manager basketbalontwikkeling bij de NBB, is blij met de samenwerking met de stichting van voormalig Wimbledon-winnaar Richard Krajicek. “We werken al een aantal jaren samen met de Krajicek Foundation bij het organiseren van de finale dag van de Krajicek Basketball Tour. We zijn erg enthousiast dat Krajicek Foundation 3x3 basketball wil inzetten om de jeugd op Krajicek Playgrounds te activeren. Er zijn in heel Nederland mooie speelvelden waar gebasketbald kan worden. Door de samenwerking met de Krajicek Foundation te intensiveren, hopen we het basketbal nog zichtbaarder te maken in heel Nederland.”

Krajicek Foundation De Krajicek Foundation heeft zich als doel gesteld om kinderen in aandachtswijken dicht bij huis op een veilige plek met elkaar te laten sporten en spelen. Daarbij worden zij gemotiveerd en begeleid door jongeren uit de wijk. In ruil voor een studiebeurs organiseren deze Krajicek Scholarshippers per studiejaar ten minste 100 uur aan activiteiten waaronder basketbal. Op deze manier leggen zij een sportieve basis voor de Nederlandse jeugd en krijgen jongeren uit aandachtswijken de kans om zichzelf op een positieve manier te ontwikkelen.

Over het hele land verspreid zijn er 125 Krajicek Playgrounds waar dagelijks meer dan 5.000 kinderen samen spelen en sporten. Krajicek Basketball Tour De Krajicek Basketball Tour is een basketbalevenement voor jongeren t/m 18 jaar dat wordt aangeboden op de Krajicek Playgrounds. Door de basketbalactiviteiten op de Krajicek Playgrounds leren de kinderen en jongeren niet alleen de basisregels van basketbal, maar ook samen spelen en wat fair play is. De Krajicek Scholarshippers en sportleiders van de

Krajicek Playgrounds stellen zelf hun teams samen. Die teams nemen het op tegen andere Krajicek Playgrounds en dit jaar gebeurt dat dus tijdens het WK 3x3 in Amsterdam.

Joost Kuyper, eventmanager bij de Krajicek Foundation: “Op onze Playgrounds wordt vaak basketbal gespeeld en daarom organiseren we elk jaar de Krajicek Basketball Tour. Dat we dit jaar tijdens het WK 3x3 op het Museumplein mogen spelen, is natuurlijk fantastisch. Dat wordt een dag die de kinderen niet snel zullen vergeten.”

“Ons doel is dat ieder kind sociaal veilig en sportief opgroeit. Op onze Krajicek Playgrounds kunnen kinderen dicht bij huis onbezorgd deelnemen aan veel verschillende sport- en spelactiviteiten, waaronder basketbal. 3x3 is een populaire sport en op deze manier heel toegankelijk voor alle niveaus”, voegt Richard Krajicek, oprichter van de Krajicek Foundation, daar nog verheugd aan toe.

 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF