U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Solar-systemen Grasshoppers ook naar finale play-offs

Terug naar overzicht

Solar-systemen Grasshoppers ook naar finale play-offs

18 april 2019 06:09:00

De strijd om de landstitel in de Vrouwen Basketball League gaat tussen Loon Lions en Solar-systemen Grasshoppers. Nadat Loon Lions zich afgelopen zondagavond al ten koste van Dozy BV Den Helder in een clean sweep (3-0) voor de eindstrijd had geplaatst, was het woensdagavond de beurt aan Grasshoppers.

In het vierde duel van de halve finale van de play-offs in de VBL was de regerend landskampioen voor de derde maal in deze serie te sterk voor 4Consult/Binnenland. Het werd in Barendrecht na een spannende wedstrijd 66-68 voor Grasshoppers dat daarmee de best-of-five met 3-1 in z'n voordeel besliste.

Grasshoppers werd in 2018 voor de eerste maal in de clubhistorie kampioen van Nederland. Loon Lions was al zes keer de beste basketbalclub van Nederland bij de vrouwen, voor het laatst in 2016.

Data finale
De finale van de play-offs in de VBL is net als de halve finales een best-of-five. Wie als eerste drie duels wint, is kampioen van Nederland. De finale begint op woensdag 1 mei bij regerend kampioen Grasshoppers in Katwijk, waar op zaterdag 4 mei ook de tweede wedstrijd wordt gespeeld. Dan verhuist de serie naar Landsmeer voor het derde duel op woensdag 8 mei en de vierde (indien nodig) op zaterdag 11 mei. Mocht er nog een vijfde wedstrijd nodig zijn om de finale te beslissen, dan wordt die op woensdag 15 mei weer in Katwijk gespeeld.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF