U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Amsterdam steunt 3x3 basketbalteams op Road to Tokyo

Terug naar overzicht

Amsterdam steunt 3x3 basketbalteams op Road to Tokyo

20 april 2019 11:22:00

Om de 3x3 basketballers in 2020 op de Olympische Spelen te krijgen moet nog veel werk worden verzet. Cruciaal op de Road to Tokyo voor de nationale 3x3 selecties bij de mannen en vrouwen is de plek die Nederland gaat innemen op de federation ranking van de FIBA, waaraan alle 3x3 spelers in Nederland hun steentje kunnen bijdragen. Maar minstens zo belangrijk is de steun die de Nederlandse Basketball Bond daarbij krijgt van trouwe partners, zoals de gemeente Amsterdam en Topsport Amsterdam. 

Frans Otten Stadion
Door de inspanningen van de gemeente Amsterdam en Topsport Amsterdam, die al jaren het basketball ondersteunen, is het Frans Otten Stadion in de hoofdstad omgetoverd tot dé nieuwe trainingsaccommodatie voor de zes nationale 3x3 teams, te weten TeamNL Mannen, TeamNL Mannen U23, TeamNL Vrouwen, TeamNL Vrouwen U23, Mannen U18 en Vrouwen U18. Deze zes selecties gebruiken het Frans Otten Stadion als de plek waar ze zich de komende zomer zo optimaal mogelijk kunnen voorbereiden op hun titeltoernooien die ze over de hele wereld zullen spelen.  

 
In het Frans Otten Stadion in Amsterdam is in samenwerking met Topsport Amsterdam een speciale trainingslocatie voor de 3x3 teams ingericht. 

FIBA 3x3 World Cup
Grote blikvanger in Nederland zelf is natuurlijk de FIBA 3x3 World Cup in Amsterdam voor seniorenteams, een fantastisch evenement dat mede door de inspanningen van de gemeente Amsterdam naar Nederland is gehaald, net als de FIBA 3x3 Europe Cup in 2017. Van 18 t/m 23 juni a.s. is het Museumplein in Amsterdam het stralende middelpunt van vijf dagen topbasketball. Behalve het WK wordt op dezelfde locatie ook de Urban Sports Week georganiseerd, waar andere sporten centraal staan die goed in een stedelijke omgeving kunnen worden beoefend, zoals BMX, roller freestyle (inline skaten) en skateboarden. 

Belangrijke partner
Alles bij elkaar opgeteld is de stad Amsterdam komende zomer en op weg naar de Olympische Spelen in Tokyo een zeer belangrijke partner voor het Nederlandse basketball. Behalve het WK wordt ook de finale van de Streetball Masters Tour, inmiddels de grootste 3x3 tour van Europa, in het weekeinde van 19 en 20 juli in Amsterdam gehouden. Verder is de hoofdstad in juni voor het tweede jaar op rij het decor voor de 3X3 PRO League, de Nederlandse proftour voor mannen met een prijzengeld van 50.000 dollar. 

Okke te Velde, technisch directeur van de Nederlandse Basketball Bond: ‘Onze partners Topsport Amsterdam, het Frans Otten Stadion en de gemeente Amsterdam zorgen met het realiseren van de nieuwe trainingsaccommodatie voor 3x3 voor een stevige basis in de voorbereiding op het WK in Amsterdam en richting kwalificatie voor de Olympische Spelen. Een mooie stap op weg naar succes!” 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF