U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Zorg en Zekerheid Leiden kleineert New Heroes Basketball

Terug naar overzicht

Zorg en Zekerheid Leiden kleineert New Heroes Basketball

20 april 2019 23:17:01

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zaterdag een stevige mentale tik uitgefdeeld aan New Heroes Den Bosch, Het verschil tussen de koploper en de nummer drie op de ranglijst liep in de slotfase zelfs op naar dertig punten: 89-59. Het is voor het eerst dat Zorg en Zekerheid Leiden in één seizoen alle competitieduels tegen Den Bosch wist te winnen.

Landstede Basketbal, de huidige nummer twee in de stand, ging zaterdagavond langs de rand van de afgrond. In de slotfase poetste Aris Leeuwarden een 87-75 achterstand weg. Na een vrije worp van Mike Schilder had Aris nog één kans om de overwinning te pakken, maar dat lukte och niet. Met een 88-87 zege kwam Landstede met de schrik vrij.

Veel beter deed Donar het. Twee dagen na de nederlaag tegen Zorg en Zekerheid Leiden kwam Den Helder Suns op bezoek bij de regerend landskampioen. In het eerste kwart kon Den Helder nog mee, maar daarna iep Donar weg bij de Suns. Via 52-41 bij rust werd het 96-63 voor de Groningers die in Drago Pasalic met 17 punten en 7 rebounds hun topscorer hadden.

Ga voor de volledige wedstrijdverslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF