U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Finales Toernooidivisies rolstoelbasketbal op 18 en 25 mei

Terug naar overzicht

Finales Toernooidivisies rolstoelbasketbal op 18 en 25 mei

15 mei 2019 15:39:00

De maand mei is in het Nederlandse basketball traditiegetrouw de periode waarin de beslissingen vallen in de meeste competities. Naast de NBB Finals 2019 van 17 t/m 19 mei in Zwolle vinden op zaterdag 18 en zaterdag 25 mei de finales van alle Toernooidivisies in het rolstoelbasketbal plaats. 

Op zaterdag 18 mei wordt er gespeeld in sporthal Sportstad Heerenveen waar de Heerenveense club Dyna'75 gastheer is. Op deze eerste finaledag wordt de laatste reguliere speeldag van de Toernooidivisie A afgewerkt en zijn ook de play-offs van de B-divisie. De C2-divisie heeft dan z’n één na laatste speelronde. De dag wordt in Heerenveen afgesloten met de finale in de Rolstoel Eredivisie. Die gaat om 18.15 uur tussen Only Friends en s.c. DeVeDo, die in de halve finale respectievelijk te sterk waren voor ISV Hengelo en Arrows ‘81.

Op zaterdag 25 mei is in sporthal Almere Poort de finaledag van de C1- en C2-divisie. De nummers één van beide poules spelen uiteindelijk de finale om het algeheel kampioenschap van de Toernooidivisie C.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF