U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Via Streetball Masters Amsterdam naar 3X3 PRO LEAGUE

Terug naar overzicht

Via Streetball Masters Amsterdam naar 3X3 PRO LEAGUE

17 mei 2019 11:54:00

De 3X3 PRO LEAGUE is terug! Na het succes van 2018 wordt ook in 2019 de 3X3 PRO LEAGUE georganiseerd. En het wordt ‘bigger & better’ dan in 2018! 

Teams kunnen op basis van een uitnodiging deel nemen aan deze competitie, maar er is voor Nederlandse teams ook de mogelijkheid om zich via Streetball Masters te kwalificeren. In het weekend van 25 en 26 mei worden twee Streetball Masters events georganiseerd, waarbij men in de Mannen Elite categorie punten kan halen voor ‘3X3 PRO LEAGUE QUALIFIER RANKING’. Het team dat de meeste punten haalt bij deze twee toernooien, kwalificeert zich voor de 3x3 PRO LEAGUE van 2019. 

Aanmelden voor de Streetball Masters toernooien kan hier

De punten kunnen alleen verdiend worden in de Mannen Elite categorie van bovenstaande toernooien, en worden als volgt verdeeld: 

Er zal een ranking worden bijgehouden van alle teams die aan deze toernooien deelnemen. Teams die hiervoor in aanmerking willen komen, mogen bij deze twee toernooien maximaal zes spelers gebruiken. Alle spelers moeten de Nederlandse nationaliteit hebben. De opgetelde punten van een team bepaalt de eindranking van dit qualifier-traject. Hoe vaker een team deelneemt, hoe meer punten dat team kan behalen. 3X3 PRO LEAGUE 2019 Gedurende twaalf wedstrijddagen, verdeeld over drie locaties, strijden twaalf mannenteams in twee conferences om de prijzen. Dit jaar bedraagt het totale prijzengeld maar liefst 50.000 dollar. De deelnemende teams maken niet alleen kans op het prijzengeld. Ook zijn er tickets te winnen voor deelname aan internationale 3X3 toernooien. De 3X3 PRO LEAGUE wordt georganiseerd door 3X3 PRO in samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond (NBB) en verschillende innovatieve partners. 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF