U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Geslaagde eerste dag NBB Finals met acht kampioenen

Terug naar overzicht

Geslaagde eerste dag NBB Finals met acht kampioenen

19 mei 2019 14:21:00

Het is weer tijd voor het jaarlijkse NBB Finals. In het Landstede Topsportcentrum in Zwolle vonden zaterdag de eerste acht finales plaats, waarbij supporters uit het hele land aanwezig waren om hun club aan te moedigen. Hieronder een kort overzicht van de eerste acht kampioenen.

Vrouwen U20 eredivisie: Orange Angels Academy (Amsterdam) vs Batouwe (Bemmel)

Orange Angels Academy, nummer één in het reguliere seizoen, nam het op tegen de Bemmelse formatie. Na een goed begin voor de vrouwen uit Gelderland sloegen de talenten uit de Academy alsnog toe, resulterend in een 58-45 zege en het kampioenschap.

Vrouwen U12 competitie: MBCA (Amstelveen) vs Dozy BV Den Helder

Den Helder begon sterk aan de wedstrijd, maar zag MBCA minstens zo sterk terug komen. Uiteindelijk trokken de meiden uit de Marinestad met 47-49 aan het langste einde.

Mannen Eerste Divisie: Uitsmijters (Almelo) vs BC Virtus Werkendam

Na een gelijke stand na twee kwarten spelen pakte de ploeg uit Almelo na rust een comfortabele voorsprong. Ondanks het verweer van Virtus kon Uitsmijters koers zetten richting het kampioenschap: 77-64.

Vrouwen U18 Tweede Divisie: Landslake Lions (Landsmeer) vs Dozy BV Den Helder

Den Helder begon sterk en gaf de wedstrijd daarna ook niet meer uit handen. De ploeg uit Landsmeer zette nog een kleine eindsprint in, maar net als de U12 ploeg stelde Den Helder U18 het kampioenschap veilig met een 38-57 zege.

Mannen Promotiedivisie: Lokomotief Rijswijk vs Solar-systemen Grasshoppers (Katwijk)

Hoewel de Rijswijkse ploeg het grootste deel van de wedstrijd voorstond, kwam Grasshoppers nog heel dichtbij. Uiteindelijk liet het afstandsschot Lokomotief niet in de steek en zo werd de club voor de tweede keer op rij kampioen door met 81-70 te winnen.

Mannen U20 Tweede Divisie: Crackerjacks (Amersfoort) vs Almonte (Eindhoven)

De finale van deze competitie werd een heuse thriller. Crackerjacks kwam terug van een achterstand van vijftien punten, maar Almonte stelde met rake vrije worpen de zege voor Almonte veilig: 58-60.

Mannen U22 Tweede Divisie: BV Hoofddorp vs Solar-systemen Grasshoppers (Katwijk)

BV Hoofddorp pakte een voorsprong van tien punten met nog zeven minuten te gaan. Snelle aanvallen en scores brachten Katwijk terug in de wedstrijd. Het was alleen net niet voldoende om voor te komen en zodoende pakte Hoofddorp met een minimaal verschil van één punt het kampioenschap: 67-66.

Vrouwen Eerste Divisie: EBBC Den Bosch vs Springfield (Berlicum)

De riante voorsprong van Springfield  kwam in het laatste kwart nog in gevaar. Ondanks het verweer van de Bossche formatie kon Springfield uiteindeiijk toch het kampioenschap ophalen door met 53-56 te winnen.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF