U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » FIBA 3x3 World Cup geopend met bijzonder diner op Museumplein

Terug naar overzicht

FIBA 3x3 World Cup geopend met bijzonder diner op Museumplein

18 juni 2019 09:41:00Foto's Wouter Roosenboom Photography

De FIBA 3x3 World Cup 2019 is maandagavond officieel geopend met een bijzonder diner in het basketbalstadion  van het WK op het Museumplein. Op deze locatie, ook wel als beschouwd als de bakermat van het Nederlandse basketball, vindt van 18 tot en met 23 juni het wereldkampioenschap 3x3 basketball plaats. Twintig mannen- en twinig vrouwenteams strijden tegen elkaar om de wereldtitel. Chef kok Jamie van Heije verzorgde met zijn crew een spectaculair viergangendiner voor de genodigden.

De avond werd extra bijzonder, omdat basketballegende Ton Boot werd benoemd tot Erelid van de Nederlandse Basketball Bond. Sportjournalist Mart Smeets, die Boot in 2006 voorging, bracht een ode aan de carrière van speler en coach Boot en las een passage voor uit het boek van Igor Wijnker over Ton Boot: “De jongen sloeg geen acht op zijn omgeving en het prachtige Museumplein. Hij had alleen oog voor de bal en de ring”. Boot sloot het eerbetoon, op de plek waar het allemaal voor hem begon, zelf af met de voor hem zo karakteristieke woorden: “Winnen daar praat je niet over, dat doe je gewoon”.

Er is was een speciale tafel waar een keur aan oud-internationals voor was uitgenodigd. Met de aanwezigheid van Anita Blangé, Toon van Helfteren, Tanya Bröring, Geert Hammink, Gertjan van der Linden, Marja van Leeuwen en Ton Boot werd een mooi eerbetoon gebracht aan de rijke historie van het Nederlandse basketball. Voor het toetje gaven 3x3 internationals en Orange Lions Jill Bettonvil en Dimeo van der Horst het officiele startsein voor het WK door beiden de bal door de ring te gooien.

Het diner werd georganiseerd door de Nederlandse Basketball Bond en sportmarketingbureaus House of Sports en TIG Sports. De FIBA 3x3 World Cup in Amsterdam wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Rabobank, Nike, Tissot, Wilson, T-Mobile, Sony, Univé, Spa, Jack’s Casino, Interbest, XITE, Topsport, Gemeente Amsterdam en VWS.

Vandaag gaat het WK om 9.55 uur van start met het duel tussen de vrouwenteams van Spanje en Iran. De Nederlandse vrouwen komen om 17.20 uur in actie tegen Turkmenistan en om 19.30 uur tegen Hongarije. Dat laatste duel is live te zien bij de NOS op NPO 3 met commentaar van Erik van Dijk en Bas Roozendaal.  De mannen komen woensdag 19 juni voor het eerst in actie. Klik hier om naar de website van de FIBA 3x3 World Cup te gaan en hier voor de kaartverkoop.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF