U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions VU18 naar kwartfinales van EK in Skopje

Terug naar overzicht

Orange Lions VU18 naar kwartfinales van EK in Skopje

9 juli 2019 23:32:00

De Orange Lions VU18 hebben bij het Europees Kampioenschap voor vrouwen in de B-divisie in Noord-Macedonië ook hun vierde duel in de groepsfase in winst omgezet. Luxemburg had dinsdagavond helemaal niets in te brengen en werd naar een 80-28 nederlaag gespeeld. De ploeg van Silvano Poropat mag nu met Zweden gaan uitmaken wie de groep gaat winnen. Een plek in de kwartfinales is al zeker.

KWARTSTANDEN: 20-8, 27-10, 14-5, 19-5.

Game flow
Luxemburg was voor de Orange Lions geen onbekende, want in de voorbereiding had Nederland al twee keer tegen deze ploeg gespeeld en twee keer dik gewonnen met 35-63 en 49-77. Ook nu waren de jonge Lions twee maten te groot voor hun Luxemburgse leeftijdsgenoten. Bij rust was het al 47-18 en in de tweede helft stond Oranje de tegenstander nog maar 10 punten toe.


Foto FIBA

Top performers
Emy Hayford 17 punten en 3 uit 6 driepunters; Maud Huijbens 13 punten en 7 rebounds; Annika van Heukelom 12 punten.

Opvallend
In alle stats voerde Nederland de boventoon, maar wat het meest opviel waren de 27 turnovers van Luxemburg. Vita Stam (enkel) bleef uit voorzorg aan de kant, alle andere elf speelsters verdeelden de minuten. Woensdag spelen de Orange Lions tegen Zweden om de eerste plaats in groep D.

Silvano Poropat: 'We kijken uit naar de volgende uitdaging'
''We speelden een goede wedstrijd, aanvallend en verdedigend, het was een goede teamprestatie. We hebben ons spel weer verbeterd en kijken uit naar de volgende uitdaging."

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Nederland - Zweden (woensdag 10 juli, 16.30 uur)

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF